Prins Lucaz

Vårat älskade lilla hjärta har somnat in

Fina Lucaz vi visste att din dag skulle komma, den dag när spåren av dina svåra år hann i fatt dig men det gör inte sorgen och saknaden mindre. Vi är så tackasamma att du kom i vår väg Ditt liv som hemlös var bedrövligt och när du kom in till oss så var det nog i sista stunden, du var mager, sliten, full av öronskabb och vågade inte lita på någon. Det tog lång tid men du återhämtade dig och blev stark, du fick väldigt många fina kattvänner på katthemmet och du återfick förtroendet för oss människor  

För några år sedan fick du flytta med din älskade vän Seppo till ett omvårdnadshem och leva precis det liv vi önskade dig. Du fick äntligen känna att du var någons innerligt älskade katt, du hade din bästa vän vid din sida, en matte och husse som som älskade dig, en mjuk varm säng att sova i Vår tröst är att du under några år fick uppleva det liv som borde ha varit en självklarhet.

Älskade, älskade fina Lucaz du är innerligt saknad av Seppo, din omvårdnadsfamilj och oss, Du finns i våra hjärtan 
Tack Rebecca och Mattias för all kärlek ni gav Lucaz

Om Lucaz

Lucaz kom in till oss tillsammans med tre andra katter. Två av dem var i så dåligt skicka att vi inte lyckades rädda dem. Under många år hade dessa katter levt utanför ett hus i skogen. I huset bodde en gammal dam som tyckte att katterna var hennes men hon släppte aldrig in dem i värmen…och hon gav dem inte ordentligt med mat. Katterna var okastrerade, svårt undernärda och hade öronskabb!

Det har tagit lite tid för Lucaz att återhämta sig och våga lita på oss människor igen. Men tillslut insåg han att människor kan vara goda, han har utvecklats till en mycket charmig kille som njuter av klappar och kel. Men han vill inte gå ut i rastgårdarna – antagligen har han fått nog av utelivet för gott.
Han höll alltid till i köket på katthemmet som att han vill vara säker på att inte gå miste om något mål mat…  Han svåra liv har onekligen satt djupa spår i honom.

Lucaz hade ju en mycket nära relation till vår huskatt Prinsessan Sandra Som tyvärr inte finns med oss längre… De hade ett gemensamt intresse och det var MAT… Man hittade dem allt som oftast med svansarna slingrade om varandra när det vankades mat…

Han var ganska nedslagen och ur gängorna ett tag men så förnyade han vänskapsbanden med sin gamla vän Seppo och nu är de två ett!  De står varandra väldigt nära

Lucaz älskade vän och Vapendragare Seppo blev drabbad av både dåliga njurar och epilepsi… Det krävdes specialmat och mediciner varje dag. Även Lucaz är krasslig och har problem med bukspottkörteln. Katthemmet var inte längre ett alternativ för dem… Ett trevligt par dök upp på katthemmet och ville gärna vara jourhem åt dem båda och så blev det.  De tar mycket väl hand om de två herrarna, ser till att de får rätt kost  – medicinerar Seppo punktligt morgon och kväll, pysslar om dem och ger dem obegränsat med kärlek! Lucaz är nöjd med livet och vill inte flytta någon mer stans och det vill inte vi heller att de ska behöva göra så de blir kvar där tillsvidare.

Lucaz och Seppo tillhör katthemmet men är placerade i Permanent Jourhem 

 

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss