Lucy Kotteland

💕Lucy var adopterad men blev svårt sjuk och fick lämna sin bror Texas för att komma in till katthemmet för vård, hon tillfrisknade mirakulöst men det tog din tid och hon och Texas hade glidit ifrån varandra… Lucy fick då flytta hem till familjen som har hennes mamma Fleur på prov. Där trivs hon och känner sig trygg och där blir hon nu kvar!
Ha ett fint liv tillsammans, många kramar från alla oss på katthemmet. 
💕

Om Lucy:
Lucy kommer från en kattkoloni i Västerås. Kattstallet fick larm om 4 katter som hotades med avskjutning vid ett kolonistugeområde i Västerås.  De behövde hjälp med infångningen så några vänner till oss (familjen Kotteland) som bor i närheten ställde upp och hjälpte till. Väl på plats så visade det sig att det var mer än 4 katter där och såklart behövde alla få hjälp att komma in då alla hotades av samma öde… Lucy kom in till oss ihop med sin brorsa Texas och den äldre hankatten Petter (som ev är pappa?).

Lucy är född ute och var till en början väldigt vaksam som alla katter med den bakgrunden är, men nu är hon så gott som tam – hon gillar att bli klappad och gosad med! Lucy leker järnet med de andra småbusarna på katthemmet och hänger mycket i köket där hon tigger godsaker.

Lucy och brorsan Texas flyttade till en familj men Lucy blev sjuk och behövde x-a vård och fick komma tillbaka till oss. Texas följde med till katthemmet men han var väldigt olycklig och de framsteg han hade gjort i sitt nya hem var som bortblåsta. Texas älskade sitt nya liv hos husse med sina nya kompisar… Vi fick fatta det svåra beslutet att sära på syskonen. Lucy kändes som hon släppte Texas snabbt och väl hemma igen var Texas som vanligt och sover med husse i sängen. Vi hoppas och tror att vi fattade rätt beslut. 

Lucy Texas

Lucy är nu frisk igen och söker ett nytt hem med en passande kompis från katthemmet eller till en passande kompis. 😻

Lucy provbor nu med sin mamma Fleur! 😍

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Hill´s
 • Djurskyddet DOSO
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Lindas Harmoni

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss