Malte

Malte har flyttat hem ihop med Zeta

”Lilla” rara Malte vi är så glada att du har hittat hem.
Du har mycket i bagaget och det sitter långt in att våga lita på människor till fullo men vi vet att du är på god väg och du har verkligen kommit helt rätt! Till underbara människor som älskar dig för den du är och som kommer att ge dig den tid du behöver. Så skönt att du fick med dig lilla pinglan Zeta som är lite modigare än dig, häng på henne så ska du se att allt blir bra. Stort Tack till familjen som öppnade sitt hem för Malte & Zeta.

Om Malte

Malte har gått hemlös i ett villa område i Stuvsta i 1,5 år. Upphittaren upptäckte honom då han börjat hålla till runt deras hus.

Han var i början mycket skygg och sprang undan. Då han höll sig hos dem dygnet runt, insåg de att han inte hade något eget hem. De började mata honom och efter ett år började han lita så mycket på dem att de kunde börja klappa honom försiktigt.

Ingen i området känner till honom eller vet var han kommer ifrån. Han var omärkt och okastrerad vid upphittandet. Vi blev kontaktade och ställde upp honom på vår kö i väntan på plats.

Nu är Malte inne hos oss i värmen!:-) Han är fortfarande mycket avvaktande och låter oss inte komma nära utan bli väldigt stressad när vi närmar oss. Men vi är rätt säkra på att han är en förvildad tamkatt – så får han bara lugn ro så kommer han nog landa snart! Malte beräknas vara född ca 2010.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss