Måns Adel

Måns har hittat sitt drömhem hos en kattälskande, kärleksfull familj i Åkersberga.  Där har han också fått en kattkompis och hundkompis. Ha ett underbart liv tillsammans! Kramar från alla oss på katthemmet!

Om Måns:

Måns har gått hemlös under flera år ute på Adelsö. Vår vän som bildat gruppen Adelsö Katthjälp fick höra talas om honom på omvägar och beslöt sig för att se till att han fick hjälp. Det visade sig att Måns huserat vid en lada i ca 2 år, han har blivit matad av en kvinna som bor i närheten. Måns liv har varit mycket hårt, han är en ärrad herre som har fått kämpa för sin överlevnad. Vår vän insåg att han snabbt behövde få hjälp och bad oss om en plats för honom. Så klart prioriterade vi honom då han var i så stort behov av att få komma in fort.

Måns måste ha haft ett hem någon gång för det tog inte lång tid innan han visade oss hur mycket han uppskattar klappar och kel, han pressar sig hårt mot vara händer och spinner lågt. Han visar med all tydlighet hur mycket han har saknat närhet

Åren ute har satt sina spår och han har fortfarande en ådra av att ta skydd och ligga lågt, han ligger sällan framme utan ligger nästan alltid i skydd av en koja eller under en hylla.
Han får den tid han behöver tills han känner sig så trygga att han vågar röra sig mer öppet när vi är nära. Måns är väldigt snäll och det är många katter som gärna kryper intill honom.

Måns är nu en av mysprinsarna på katthemmet!

Måns behöver ett lugnt och tryggt hem ihop med en annan snäll katt.
Ett lantligt boende med trygg utegångsmiljö eller ett hem som kan erbjuda en rastgård/nätad altan el nätad balkong mot ett grönområde känns som rätt val för Måns.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • form och fason
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss