Mackan Tass

Mackan och bästisen Billy fick flytta tillsammans till en dam i radhus i Tullinge. De kunde inte ha fått ett bättre hem och de fann sig tillrätta rekordsnabbt! Matte har fixat en rastgård där de nu får njuta av sommaren för att sedan så småningom få gå ut på riktiga äventyr tillsammans! Ha ett underbart liv tillsammans kära vänner – många kramar från oss alla!

Billy & Mackan inspekterar rastgården  Mackan & Billy flyttar in!

Om Mackan:
Mackan har gått hemlös i ett område i Bromsten. Han upptäcktes när han dök upp vid fällan som var avsedd för en annan katt. Mackan har antagligen gått ute länge då alla hörntänder var trasiga, han haltade på höger framben och var full av ärr i nacken och på magen – troligen gamla slagsmåls skador.

Nu har Mackan vilat upp sig och läkt sin kropp.  Han njuter nu av klappar och kel och vill ha sin dagliga mys stund med oss!

Det tog tid innan Mackan vågade lita på andra katter men nu har han fått många nya vänner som han umgås med på katthemmet, och det är tydligt att han gillar att vara en i gänget. Det finns flera som han tyr sig till men Billy är den vi ser honom mest tillsammans med och de tycks ha blivit nära vänner. Mackan är som sagt helt tam och gillar kel och mys men spåren av livet som hemlös har satt sina spår och han blir lätt stressad vid höga ljud och hastiga rörelser så ett lugnt hem utan småbarn tror vi skulle passa dem bäst.

Mackan och Billy vill flytta till ett lugnt hem där de på sikt får gå ut i en trygg miljö

Mackan och bästa kompisen Billy provbor nu hos en familj i Tullinge.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss