Melissa

Lilla älskade prinsessan. Äntligen så hittade vi ditt paradis på jorden!

En mysig matte med snälla kattdamer, ett hem fullt av kärlek med värme, trygghet och god mat! En lite trädgård att på sikt gå ut i om lusten någon gång skulle falla på. Ett riktigt gott liv! Vi vet att du njuter och är lycklig – det värmer oss ända in i själen! Tack Lena, för att du valde Melissa/Lucia!

Om Melissa

Sommaren 2011 uppmärksammade en tjej att det levde katter vind för våg i en lada på landet utanför Uppsala.

Det visade sig att de tidigare ägarna i ladan hade haft några katter som de övergav, när de flyttade – dessa katter har i sin tur förökat sig! De nya ägarna gjorde heller ingenting för att hjälpa katterna.

I ladan hittades flera katter döda och de som levde där var undernärda, bristen på föda var uppenbar! Katterna var i akut behov av hjälp och tjejen bestämde sig för att på något sätt skulle hon hjälpa dem därifrån! Hon fick tag på ytterligare en eldsjäl – tillsammans har de nu fångat in merparten av katterna och hjälpt dem att få nya hem!

Vi har tagit emot Melissa, Mimmi och Athena för att lätta deras börda. Melissa är en tam, snäll, lugn och kelig kattdam i sina bästa år och varje dag har hon sin lilla lekstund med sin favoritboll! 🙂

Hon har nu förstått att livet även kan vara gott och söker ett lugnt hem där det finns en snäll kattkompis eller som ensamkatt hos kärleksfulla människor som tar väl hand om henne för resten av hennes liv och visar henne att det finns ett paradis här på jorden också. Hon är född ca 2005.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss