Mimmi af Kotteland

Mimmi blir nu adopterad av Kotteland-familjen i Västerås, sitt ursprungliga jourhem som fångade in och tog hand om henne. Med sig hade hon Lillemor från Katthemmet!  I ett stort hus med rastgård hos en kärleksfull matte och med många kattkompisar – däribland hennes mamma  kommer hon nu att få leva i alla sina dagar. Vi är så tacksamma och glada för Mimmis skull och önskar er allt gott!

Om Mimmi:

Mimmi har levt som hemlös i en kattkoloni i Gustavsberg/Värmdö. En äldre dam har matat katter runt sitt hus under flera år och de har förökat sig till en stor koloni. Några vänner till oss blev larmade om katternas situation och att de for illa. De fick mat men levde utan skydd. Våra vänner (fam Kotteland) bestämde sig för att på egen hand hjälpa dessa 30-talet katter i väntan på plats på katthem.

När vi väl fick plats så fick några av katterna komma in till oss och Mimmi är en av dem. Mimmi är en rar liten tjej. Hon trivs med alla de andra katterna och känner sig hemma på katthemmet men är fortfarande lite blyg för oss människor. När hon kom in till oss så var hon klappbar men tyvärr har vi inte riktigt kunnat ge henne den uppmärksamhet hon behöver så hon har inte utvecklats så mycket som vi vet att hon kan.

Det Mimmi behöver är någon som har tid att lägga fokus på henne så att hon känner sig mera sedd, nån som vill skämma bort henne med godsaker och lek.

Självklart behöver hon flytta med någon av sina vänner på katthemmet eller till en familj som har en snäll katt. Dock är det viktigt att det är en katt som gillar närhet med andra katter och som söker upp Mimmi så att hon känner sig välkommen På sista tiden så har Mimmi och Minou lekt mycket tillsammans! Vi har aldrig sett Mimmi leka förut!

Mimmi har nu fått flytta ner till sin mamma hos Kotteland familjen i Västerås, med sig hade hon Lillemor från Katthemmet!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss