Mio Johansson

En annan älskad katts olycka blev Din lycka… Familjens svarta katt var försvunnen sedan några år men de hade inte gett upp hoppet och slutat söka efter honom. De såg dig – men du var inte han – men deras hjärtan smälte och du blev deras ändå. Fina Mio nu har du fått ett nytt liv i hos en familj som älskar dig och en snäll kattdam som tar hand om dig för resten av ditt liv. 

Om Mio:

Denna rara kisse är upphittad ute på landet, han gick och jamade vid ett stängt sommarhus. Vi fick larmet av en uppmärksam kille som redan hade kollat att ingen i omgivningarna ägde honom. Kissen fick komma in till oss på katthemmet i väntan på jakt efter ägaren då han var id-märkt men var tyvärr ej registrerad.

Efter några dagars detektivarbete så lokaliserade vi veterinären som hade id-märkt honom och på det viset så kunde vi även få klart vem han var och var han kom ifrån.

Mio kommer från Jämtland där han levde hela sitt liv tills i våras när hans matte gick bort.
Mattens dotter tog med Mio hem till Vaxholm där hon bor i väntan på att hon kunde hitta ett nytt hem till honom. Tyvärr som kom han ut av misstag efter några dagar och vandrade vilsen i väg. Som tur var blev han uppmärksammad och fick komma till oss.
Då dottern kände att hon inte kan erbjuda honom rätt hem så tog vi över honom för att fortsätta jakten på ett passande hem till fina Mio

Mio är en supersocial och snäll kattkille i sina bästa år som söker ett nytt tryggt kärleksfullt hem med utegångsmöjligheter på sikt!

Mio provbor nu hos en familj ute på landet i Svinninge 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss