Miranda af Örnäs

Mirandas dröm blev sann – hon fick sin Prins och sitt Slott där hon nu kan leva lycklig i alla sina dagar! Till ett litet hus i skogen på Djurö flyttande hon med sin Tiger och med vännerna Birgitta, Veronica, Annie & Charlie Ha ett underbart liv tillsammans! Och ett stort varmt TACK till er Montse & Mog för att ni öppnade ert hem för våra vänner.

Om Miranda:

Vi blev larmade av en mäklare som var ute och tittade på ett hus i Kungsängen (vid Örnäs sjön). Det fanns en fallfärdig byggnad bredvid det huset som skulle säljas och där bodde en grupp på ca 10-15 katter.

Katterna verkade leva där vind för våg, men enligt uppgift blev de ibland matade av en person som bodde där. Infångnings försök påbörjades omgående och Miranda fångades in och placerades i ett jourhem. Hon återförenades senare med sina släktingar på katthemmet.

Miranda är en glad och nyfiken katt dam. Hon är liksom de andra katterna från Örnäs så är hon van vid människor och låter sig klappas om man är lugn. I början höll hon sig lite för sig själv och höll en låg profil men sen plötslig fick hon upp ögonen för Tiger och då blommade hon upp och blygheten var som bortblåst…

Hela hon utstrålade: Honom ska jag ha! Och det tog inte lång tid innan hon hade lindat honom runt sin tass! 

Hon och Tiger har blivit kära i varandra och söker nu ett gemensamt hus i skogen! 

Miranda har flyttat med sin prins ut till ett hus i skogen på Djurö tillsammans med sina släktingar Veronica & Birgitta och vännen Annie för att provbo!

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • form och fason
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss