Mr Henning

Henning är infångad i ett lantligt beläget bostads-område utanför Gnesta. En boende i området hade uppmärksammat Henning då han såg ovårdad ut och hade en gigantisk tova på ryggen. Hon förstod att han behövde hjälp och hörde sig för bland sina grannar och efterlyste en ägare men utan resultat. Tydligen har Henning gått hemlös i området under flera år.

Henning fångades in och fick komma till oss. Väl inne visade hans sig vara både omärkt och okastrerad. Henning var förvildad efter sina år som hemlös ute men nu älskar han att bli klappad – han har någon gång haft ett hem, för länge sedan.

Henning har funnit sig väl till rätta på katthemmet och fått många goa vänner som han gärna umgås med och ligger nära!  Henning är en snäll mysprins som myser runt på katthemmet med sina vänner!

Hennings hälsa är lite svajig och vi behöver ha honom nära katthemmet. Men vi ville ändå ge de tre vännerna chansen att få uppleva hemmiljö och möjligheten att få gå ut igen i en trygg miljö så de bor nu hos en familj tillsammans.

Henning

Henning och hans lilla flock (Eliott & Micke) får bo tillsammans på en gård på Skarpö. Där får de gå ut i en underbar miljö och de trivs fantastiskt bra hos sin jourhemshusse som tar väl hand om dem och skämmer bort dem efter bästa förmåga!

Mr Henning är försäkrad av katthemmet via försäkringsfadder Simona C.Ciocodei Sommarström.

Henning & Co

Henning & Co 2

Henning & Co 3

Henning & Co 4

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss