Mr Murre Musk

Fina, trogna, tappra Murre – Du fick vänta då Misa inte var frisk nog att flytta… Du väntade och väntade, åren gick… Och så en dag… En djurälskande familj som bor helt fantastiskt i Åkersberga kom på visningen och ville boka dig och vi sa det vi brukar säga till alla de som velat ha dig: Murre flyttar bara med sin Misa…
Familjen hade redan tre katter och behövde fundera på antalet 5 och det faktum att Misa inte kan få gå ut som deras andra katter. De funderade inte länge – de byggde en rastgård bara för Misas skull… Vi kan inte med ord uttrycka vår tacksamhet till familjen!  Nu önskar vi Dig – finaste Murre och din älskade Misa ett långt och lyckligt liv tillsammans med era fantastiska människor, stora och små och era nya kattvänner och alla andra djurkompisar ni fått!

Misa & Murre 5

Misa & Murre 3

Om Murre:

Vi fick larm om en hemlös kattfamilj som behövde hjälp ute i ett fritidshusområde på Muskö. Läget var akut då det började bli kallt och snart var vintern här… Genom att vi var tre olika katthem som samarbetade och hjälptes åt så blev det möjligt att hjälpa familjen. Ett katthem såg till att fånga in katterna och vi och ett annat katthem har tagit emot dem.

Kattfamiljen som bestod av mamma katt, tre små ungar, en fjolårsunge och pappa katt (som var Murre) hade blivit matade av en kvinna i området dit de sökt sig på jakt efter skydd och mat. Ingen i området vill kännas vid dem. Pappa Murre var en riktig ansvarsfull praktpappa och mycket kärleksfull make som vaktade sina barn mot faror.

Tyvärr kunde vi inte ta ta hand om en mamma med ungar men fick hjälp av en annan förening som kunde ta dem, de hade dessvärre inte plats för Pappa Murre så han fick komma in till oss. Men det var tydligt att något fattades Murre, det skar i våra hjärtat då Murre har sett så ledsen ut sedan han kom in och man kan förstå att han måste undra vad som hänt med hans familj… 

Murre var omärkt och okastrerad vid upphittandet. Men vi tror att Murre någon gång varit någons katt då han hade en hel del tandsten och alla hans hörntänder är sönderslagna vilket är ett tecken på att han har kämpat desperat för föda. (Katter födda ute brukar ha finare tänder). Och självklart har Murre fått sina onda tänder bortopererade nu! Murre var i början lite osäker men är nu en cool kille som rör sig helt obekymrat över katthemmet tigger käk i köket och älskar att bli kelad med!

Murre är en mycket charmig och stilig herre som gärna ligger på köksbordet och vill bli klappad och kelad med. Han gillar att stå i centrum. Men varje dag söker han upp Misa och de ligger tätt bredvid varandra i någon bädd..

Murre & Misa söker ett kärleksfullt hem tillsammans där de får gå ut igen (I alla fall Murre behöver få gå ut) och där de kan få leva tillsammans för alltid – för resten av sina liv…

Misa Murre

Misa & Murre provbor nu till vår stora lycka hos en kattälskande familj i Åkersberga!

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss