Mr Snuggels

Vår älskade Snuggels somnade in stilla och fint då han hastigt blev sämre och det inte fanns mer vi kunde göra för honom. Du kommer för alltid att leva kvar i våra hjärtan – sov i ro Älskade vän…

Mr Snuggels historia:

Mr Snuggles levde som hemlös i Täby under många år. (Eller det beror på hur man ser det… ) Han hade ett ¨hem¨ – det var ett hål i väggen på stationshuset i Viggbyholm. Det var inte stort, inte varmt, inte rent, men det var hans hem under många år.

Snuggels 1

Snuggels vågade sig nästan bara fram under sena nätter när det inte var så mycket liv och rörelse. Det var väl därför ingen visste om att han fanns, förutom en dam som bodde i området, hon hade sett honom komma smygande på nätterna och ställde ut mat till honom. Men så en dag var hon tvungen att flytta, och hon blev orolig för hur Snuggels skulle klara sig, hon hörde av sig till oss och bad om hjälp. Vi påbörjade operation infångning och ställde dit en fälla, men Snuggels tog tid på sig… Det tog närmare 2 veckor innan han bestämde sig för att gå in och smaka av maten.

Snuggels 2

Väl inne på katthemmet så visade det sig att Snuggels var helt tam, men okastrerad och omärkt. Han var till vår bedrövelse den smutsigaste katt vi någonsin sett… Hans svans var helt stel och hård av smutsen. Det blev en helrakning och ett ordentligt bad. Vi kunde se hur skönt han tyckte det var! Han återfick lite av sin värdighet och rullade nöjt ihop sig i en varm bädd.

Snuggels 3

Snuggels var försiktig och blyg, det var som om han inte riktigt kunde tro på att det var sant – han var inne i värmen och maten var bara till bara honom – att vi var snälla och ville honom väl… Det tog sin tid att vinna hans tillit och det tog sin tid att få honom att våga ta emot det vi erbjöd. Men så en dag så vände det och Snuggels började sakta men säkert ta för sig lite grann…  Han låg framme i sin bädd och han mötte upp när vi strök med vår hand över hans sargade kropp. Det vi inte kunde göra någonting åt var Snuggels stackars öron, de hade varit utsatta för både öronskabb, frost och stark sol som vita öron är extra känsliga för… Öronen kom att orsaka honom stora problem.

Snuggel 1

Det vi kunde ge och gav Snuggels var så mycket kärlek som det bara var möjligt. Han fick följa med sin favorit-tjej på katthemmet hem och hos henne levde han den tid han hade kvar.

Öronen besvärade honom ständigt och han behandlades så gott det gick. Med tiden fick han problem med sina njurar och till slut så orkade hans lilla kropp inte mer, han tacklade av och hans livs vilja försvann…

Vi hade önskat dig ett längre liv lilla älskade vän men det blev inte så – Du fick uppleva hur det kändes att vara älskad och omhändertagen in i det sista och Du lever kvar i våra hjärtan för alltid.

 Mr Snuggels – en älskad katt, som stal våra hjärtan och aldrig lämnade det åter…

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Lindas Harmoni
 • form och fason
 • Djurskyddet DOSO
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss