Oliver Snow

Kunde det bli bättre? Oliver har hittat hem! Människor som älskar honom och Ibra Riddare som bästa vän att ligga nära… Vi önskar er alla ett långt och lyckligt liv tillsammans kära vänner! Kramar från oss alla på katthemmet!

Ibra & Oliver 1

Om Oliver:

Oliver har levt som hemlös ihop med flertalet andra katter i ett nerlagt Industriområde i Rågsved. Ett annat katthem fick in larmet om katternas öde. Det var en kattkoloni på ca 20-30 katter.

snösätra

Området var riktigt ruffigt med plåtskjul, bilvrak, skräp och skumma typer. De roade sig med att skjuta prick på katterna och köra över små kattungar med flit… Flera katthem hjälps åt att ta in alla katter därifrån och till oss kom Oliver, Omar och Tanja.

Oliver var mycket smutsig och såg ut att ha haft det riktigt tufft, han var chockad över situationen och det inte råder någon tvekan om att katterna från denna koloni har blivit mycket illa behandlade av människor. Oliver var extremt vaksam mot oss när han kom in, vilket inte var så konstigt med tanke på hans bakgrund. Det tog sin tid innan Oliver förstod att han kommit till ett tryggt ställe och att ingen någonsin kommer att göra honom illa igen.

De blev mååånga portioner extra god mat framför nosen på honomMen efter en tid så var han redo att våga låta oss börja klappa försiktigt och då plötsligt så vände det, han tyckte att det var skönt att känna mjuka händer över sin kropp!

Oliver har gjort enorma framsteg och blivit helt trygg med oss människor – han har blivit en riktig liten mysprins! (Om än på sina villkor)

Oliver flyttade med kompisen Ayla till nytt hem men efter en tid märkte matte att han inte var lycklig så han fick komma tillbaka till oss på katthemmet. Vi tror att Oliver behöver ett hem där det finns en tam snäll kattkompis och där han får gå ut igen så småningom.

Oliver provbor nu hos familjen som har Ibra Riddare från oss!

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss