Pinglan

Vår egen lilla gräddbakelse, Pinglan of Bakery, har fått ett nytt hem – ett riktigt drömhem på landet!

Där finns en snygg kattkille, en kattfröken, en hund, en massa hästar och Husse & Matte. Inte nog med det – hon har Katta med sig i från katthemmet också, så hon behöver inte känna sig ensam direkt! Pinglan & Katta kommer att ha fullt upp i sommar kan vi gissa – så mycket spännande att utforska! 🙂 Ha ett underbart liv små vänner!

Om Pinglan

Pinglan kom in till katthemmet tillsammans med sina ungar. De har bott i husgrunden till ett nerlagt bageri vid Wängarns slott. Upphittaren lade märke till henne våren 2010. Hon matade henne lite sporadiskt men i oktober såg hon att Pinglan hade ungar och började då mata regelbundet. Upphittaren och arbetande i området har varit i kontakt med länsstyrelsen och polisen utan större respons. I närheten finns ett boende med stor omsättning på människor – troligen kommer Pinglan ursprungligen från någon av dem och har blivit övergiven…

Pinglan är verkligen söt som en liten gräddbakelse! 🙂 Från början var hon ordentligt skeptisk mot oss men har nu utvecklats till en nyfiken, matglad liten tjej. Vi har nu till vår stora glädje fått börja klappa henne – på morgonen är hon den första som möter oss för en kelstund! Så även Pinglan tillhör skaran av förvildade tamkatter!

Pinglan behöver ett kärleksfullt hem där hon får fortsätta att utvecklas. Hon fungerar väldigt bra med andra katter och vill gärna ha en kattkompis i sitt nya hem. Pinglan beräknas vara född 2007.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss