Prinsessan Sandra

Sandra hade varit lite krasslig i några månader och varit till veterinär som inte hittat något solklart fel utan tolkat hennes symptom som problem till följd av virus. Men eftersom hon blev sämre så åkte vi åter till veterinär för att få en ny ordentlig undersökning och blodprovstagning.

Veterinären upptäckte då en böld långt in i överkäken och tron/förhoppningen var att det satt en tandrot rest kvar som skapat en ordentlig infektion. Ny tid för operation och röntgen sattes. Bölden i käken röntgades då samt även Sandras lungor eftersom hon låtit rosslig och hostat en tid.

Under besöket så visade det sig att det var en tumör som satt i käken och Sandras lungvävnad var helt förstörd och lungorna var mest troligt fulla av metastaser.

Det fanns ingenting de kunde göra…

Vår älskade lilla Prinsessa Sandra har somnat in…

Vi kan inte förstå att du inte finns här hos oss längre Vi hade aldrig ens tänk tanken att du inte skulle finnas hos oss för alltid. Såklart är det naivt tänkt men det var så det kändes, du var ju vår lilla tjej, vår egen lilla Prinsessa

Att du fanns här hos oss var på alla vis så självklart det kunde bli. De sista åren hade du blivit så stark och frisk – Du strålade – Det fanns inte i våra tankar att det skulle vända även om du såklart började bli lite till åren…

Sorgen river i våra hjärtan och chocken över att du helt plötsligt är borta…Vi var på inget vis förberedda på detta och det finns ingen tröst. Vi kan inte ens tänka hur fruktansvärt tomt det kommer att kännas utan dig, du var så självklar för oss alla i allt vi gjorde under de dagliga sysslorna på katthemmet.

Du fanns alltid där – Dina önskningar fanns alltid i våra tankar och du fick oss ständigt att le. Nu faller tårarna tungt, sorgen gör så ont och du kommer fattas oss mer än du någonsin anar

Du borde ha fått några fina år till lilla Sandra – Men din tid hos oss var tydligen ute och vi måste nu försöka glädja oss åt vad vi ändå fick ge dig när du levde.

Älskade Sandra

Vi önskade dig tryggheten att du aldrig någonsin skulle behöva vara hungrig igen, att du alltid skulle ha rent vatten att dricka, att du alltid hade mjuka sköna bäddar att sova i, att du aldrig var ensam, att du aldrig behövde frysa, att du alltid skulle få något gott när du bad om det och att du skulle få något ännu godare om du inte var nöjd med första portionen.

Vi önskade dig glädje och lycka, att få busa och kela med dina vänner. Vi önskade dig ett hem och att få känna att du tillhörde någon. Men när du så tydligt visade oss att katthemmet var ditt hem så var det en självklarhet att det var hos oss du för alltid skulle få stanna.

Men mer än någonting annat så önskade vi dig kärlek och vi vet att du visste att vi älskade dig av hela våra hjärtan och där finns du nu kvar för alltid.

Sov gott  vår älskade lilla Prinsessa   [emoji black heart suit]

 

Om Sandra:

Prinsessan Sandra är katthemmets egen huskatt.

Ursprungligen kommer hon från ett vanvårdshem där 105 katter hittades instängda i en villa. Katterna levde under fruktansvärda förhållanden och många var i så dåligt skicka att de inte gick att rädda. Flera katthem hjälptes åt att ta emot de katter som gick att rädda, Sandra och flera av hennes vänner kom till oss.
De katter som räddades hade dragit på sig en del kroniska problem och med tiden så blev flera av Sandras vänner dåliga och fick somna in.
Även Sandra var svårt märkt av sitt liv, vi provade att placera henne i ett jourhem med stor erfarenhet av hennes problem men hon trivdes inte så hon fick komma tillbaka till katthemmet. Sandra var skör och det kändes som hennes tid var räknad, vi beslöt att hon skulle bli vår huskatt och stanna hos oss den tid hon hade kvar.

Vi gjorde vad vi kunde för att skämma bort henne med godsaker och annat, vi satte henne på prov på Barf kost, hon älskade det och vi såg tydligt att det fick henne att må bättre och bli starkare, sakta men säkert så blev hon allt friskare

Idag är Sandra som en helt ny katt, hon är full av liv och bus. Hon vet att hon är vår lilla Prinsessa och drar sig inte för att utnyttja sin ställning till fullo;-) Hon har fått en väldigt stark relation till Lucaz och man ser dem ofta tajt ihop, Sandra är idag en mycket lycklig katt.

Trots att Sandra mot alla odds är en stark tjej som mår bra idag så har vi svårt att se att hon någonsin kommer att flytta härifrån. Hon visar oss med all tydlighet att hon redan är hemma!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss