Ozzy af Orhem

Stora fina vackra Ozzy, du låg så stolt och fin på din hylla och tittade på oss med dina kloka ögon. Vi fick klappa dig mjukt och försiktigt och vi var så glada för det! Så helt plötsligt låg du inte på din hylla längre… Allt gick så snabbt, du föll ihop och vi ringde veterinären, du var allvarligt sjuk, vi höll dig i vår famn – men du dog ifrån oss…

Ozzy vackra Ozzy vi ses en annan gång i ett annat liv, vår kära, kära Ozzy

Om Ozzy:

Vi fick larm om Ozzy när han dök upp i Orhems fritidshusområde. Upphittaren har kolonistuga där och god koll på vilka katter som finns i området. Hon kände inte igen Ozzy och när hon pratade med andra boende så var det ingen som visste vem han var men flera hade sett honom under ett par månader. Han har tagit sig in stugor där för att söka efter mat.

Ozzy ställdes på vår kölista och nu är han inne hos oss på katthemmet. Han är en mycket stor och stilig kattkille som var både okastrerad och omärkt vid upphittandet.

Han fick ganska fort ett nytt hem men efter en tid där så kom han och den äldre honkatten i familjen på kant med varandra, hon blev rädd för honom så för hennes skull så beslutade vi gemensamt att det var bättre att han kom tillbaka till oss.

Ozzy är väldigt stor och lite burdus i sättet till andra katter, vi tror absolut att han behöver en kattkompis men det bör vara någon som är trygg i sig själv och inte är för mesig för annars har han en tendens att vilja ta över.

Vi tror att någon har hanterat honom när han var liten han men tiden ute har gjort honom  förvildad. Han är fortfarande inte helt bekväm med att bli klappad men de gånger vi får göra det så har han börjat mysa! Och tillfällena blir fler och fler!

Ozzy hette Randis tidigare, familjen han bodde hos döpte om honom och vi låter honom fortsätta heta Ozzy då vi tycker att det passar honom bättre

Ozzy tyr sig till Dalton vilket är väldigt bra för honom då Dalton har ett gott inflytande på honom och när han ser hur Dalton njuter av våra klappar och spinner högt så vågar Ozzy betydligt mer. Vi ser gärna att de flyttar ihop.

 

 

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss