Robinson

Åh, så glada vi blev när de äntligen kom till katthemmet – Robinsons nya Matte & Husse!

De kom för att hälsa på några andra katter men så kändes det bara som om att vi måste låta dem träffa Robinson också… Det var bara en känsla – och vad händer? Jo kärlek uppstår! 🙂 Äntligen hittade vår käre Robinson hem. Han bor numera i Bandhagen i en lägenhet med balkong med Matte & Husse och på långhelgerna så drar han till Norrland till sitt sommarstället – lyxlirare där! 🙂 Ha nu ett underbart liv Robinson! (Å du – ring om det är nått…)

Om Robinson

Robinson blev lämnad att dö på en öde kobbe i skärgården! Han hade blivit dumpad för att gå en plågsam död till mötes…

Det som räddade hans liv var att en fiskare såg honom där och larmade oss. Robinson var id-märkt och vi kunde spåra hans ägare. Han hade troligen suttit på kobben i ca 4-6 veckor…

Robinson var i dåligt skick och väldigt mager när han kom in till oss men otroligt tacksam och svältfödd – inte bara på mat utan också på kel. Robinson blev för tidigt tagen från sin mamma och har därför missat en viktig bit i sin uppfostran. Han har dessutom vuxit upp som ensamkatt och därför blivit understimulerad, vilket gör att han utvecklat ett beteende som kräver en kattvan och lugn ägare som klarar av att sätta gränser.

När Robinson får det han behöver är han en underbar katt – glad, social, lekfull och mycket tillgiven. Han är en stor personlighet som kommer att bli din vän för livet. Vi ser gärna att det finns en lugn stabil, kanske äldre katt i hans framtida hem, så att han aldrig behöver uppleva att han är ensam igen. Han kan också bo som ensamkatt hos någon som har mycket tid för honom.

Robinson behöver bli hanterad på ett kärleksfullt, lugnt och mjukt sätt av någon som ger honom mycket kärlek, tid och stimulans. I sitt nya hem måste han ha möjlighet att få gå ut och in som han vill. Robinson är född 2008.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss