Saga Mowglisdotter

Saga är hemma!

Från första sekunden vi såg henne så visste vi var hon hörde hemma;-)
För några år sedan fångades hennes pappa Mogge (Mowgli) in och fick ett hem hos två av våra kattskötare. Mogge är en djupt älskad familjemedlem och att han är Sagas pappa lär det inte råda några tvivel om;-) Vi insåg att från samma ögonblick som hans matte och husse skulle se in i hennes ögon så skulle saken vara klar – och vi hade rätt;-) Saga hann inte mer än in på katthemmet innan hon flyttade hem:-)
Dock är det något som har hänt henne tidigare i livet, hon har behövt utredas med flertalet veterinärbesök och därför har vi alla inblandade vetat vänta men nu är saken klar.
Saga kommer aldrig mer tillbaka till katthemmet, hon är hemma för gott.
Pappa Mogge, husse och matte är lyriska och vi tror att med tiden som kommer även Saga och fröken Fiona bli polare;-)

Om Saga.

Saga dök upp i vintras utanför upphittarnas hus. Hon var där varje dag vid alla möjliga tider, verkade rädd och betedde sig skyggt.

Upphittaren lappade flera gånger för att söka efter hennes ägare men tyvärr utan att få något svar.

Saga ställdes även på kö för att få komma in till oss. När vi hade en plats och det var hennes tur på kölistan, fick hon komma in och då visade det sig, till vår förvåning, att hon var helt tam! Hon var bara lite blyg. Så Saga måste ha haft en ägare och det är konstigt att hon inte är saknad…

Då hon var okastrerad och omärkt gav vi upp letandet. Vi har tidigare fått in katter med detta säregna utseende från samma ställe och de har alla varit så gott som tama. Inte heller då har någon ägare gett sig till känna.

Saga utvecklade sig snabbt till katthemmets nya kelgris och nu, när hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt, väntar hon ivrigt på att få flytta till ett nytt hem! 🙂 Saga är född ca 2010.

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss