Serafina Goodyear

Fina Serafina det var ju inte så här det skulle sluta… Du skulle leva lycklig med din Älskade matte i ditt nya hem… Men ödet ville annorlunda. Du blev sjuk, vi kämpade för att få dig på tassarna men till slut var vi tvungen att ge upp.
Sov i ro Finaste Fina… Du var högt älskad av din Matte Louise och av alla oss på Katthemmet

Fina Serafina

Om Serafina:
Serafina hade levt hemlös på en däckfirma i Rotebro ihop med sin familj (pappa katt samt sina två ungar). Hon, pappan och syster fångades in först och fick komma till Kattstallet men när det var dags för sonen Amir så var de fullbelagda pga ett stort antal katter från ett dödsbo och de hade ingen möjlighet att ta in Amir.

Vi blev tillfrågade om vi kunde hjälpa honom. Vi kände direkt när han kom in att det var så sorgligt att han pga av omständigheterna särats från resten av sin familj – vi kontaktade Kattstallet och frågade om vi kunde få ta över mamma Serafina och resten av familjen. Dottern Melody var redan bortadopterad men Serafina och pappa Abbas kom in till oss och fick återförenades med sonen AmirSerafina var lite blyg, men helt klapptam. Hon hade dock levt ett hårt liv –  flertalet tänder var trasiga och saknades. Hon hade ett skadat öga och var troligen helt blind på det.

Vi opererade bort Serafinas öga som orsakade henne mycket besvär och hon fick ta bort alla onda tänder – Tack vare Lilla Loppans fond hade vi råd med operationerna! Och Serafina mår nu så mycket bättre!

Efter att ha varit försiktigt klappbar sedan hon kom in har hon som genom ett trollslag förvandlats till en spinnande och kelsjuk tamkatt! Det hände över en natt – hon bestämde sig helt enkelt att visa att hon minsann var en tamis!

Serafina visar oss med all tydlighet att hon inte vill dela på uppmärksamheten – hon vill ha sin människa för sig själv så hon söker ett eget kärleksfullt hem där hon får bo som ensamkatt hos någon som kan ge henne all den kärlek och närhet hon längtar efter!

Sarafina älskar att vara i rastgården.  Hon behöver en rastgård i sitt nya hem eller få gå ut i ett mycket lugnt område.

 

 

 

 

 

 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Lindas Harmoni
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Djurskyddet DOSO
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • City Garden
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss