Smilla af Kotteland

Smilla blev adopterad av sitt jourhem tillsammans med sin älskade Eddie! Slutet gott allting gott! Ha ett underbart liv små hjärtan!

Om Smilla:

Smilla är en väldigt rar men ganska blyg tjej. Hon kommer från en koloni i Gustavsberg där en äldre dam har matat katter runt sitt hus under flera år. Några vänner till oss blev larmade om katternas situation och att de for illa. De fick mat men levde utan skydd och de förökade sig okontrollerat.

Smilla var högdräktig när hon fångades in –  hennes ungar hade turen att födas inomhus så att Smilla kunde ge dem en trygg start i livet.

Väl inne i jourhemmet så träffade Smilla hankatten Eddie från samma koloni, han höll henne sällskap och hjälpte henne ta hand om sina ungar. Han tvättade och lekte med dem. Eddie hade ett enormt tålamod, ungarna hängde honom i öronen och brottades på hans mage;-).

När Smillas ungar blev gamla nog så flyttade de till nytt hem men hon och Eddie fortsatte att hålla ihop hela tiden, de hade blivit oskiljaktiga.

Eddie lärde sig ganska fort att lita på människor och har utvecklats till en riktig kelgris, Smilla är fortfarande ganska blyg men hon tar lärdom av Eddie och med tiden kommer hon att våga allt mer.

Smilla och hennes Eddie söker nu ett nytt kärleksfullt hem som är lugnt och skönt, de vill inte bo med barn då Smilla tycker att de är lite läskiga;-)
De älskar att ligga i rastgården och lukta i vinden och höra fåglarna. Så de önskar sig ett hem med nätad balkong el rastgård.

Smilla och Eddie kan du hälsa på i deras jourhem i Västerås.

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss