Sture Svensson

Sture hade hittat sitt hem – han var så lycklig!Hos en matte som bor helt underbart för en katt som vill ta små promenader. Och det gjorde de tillsammans Sture & Matte. Men så hände det oerhört sorgliga… Sture blev hastigt allvarligt sjuk och fick somna in med sin älskade matte vid sin sida och omgiven av doftande vitmåra och klöver. Vi önskar så att du fått mer tid Sture. Men Du fick uppleva lyckan av att ha ett hem och att vara Älskad – det får bli vår tröst – Älskade vän

20170504_183257

Om Sture

Sture har gått hemlös i Svinninge i många år. Han sökte sig till en familj och de har under alla år haft mat stående ute till honom. De har inte kunnat komma honom nära, men ibland så har han smugit in genom deras kattlucka på nätterna men snabbt dragit ut när han hört dem. När han först dök upp så frågade de runt bland grannarna, men ingen kände till Sture.

Som tur var fick vi till slut höra talas om hans öde och då såg vi till att göra en plats för honom på katthemmet omgående. Väl inne så visade det sig att han var tam, även om det är tydligt att det var ett tag sedan han blivit klappad, han var ovan vid beröring. Sture var både omärkt och okastrerad. Troligtvis har Sture haft en ägare som ung och dragit sin väg då han blev könsmogen eller blivit lämnad kvar då någon flyttat…

Sture är en mjuk och rar kille som är väldigt belåten över att ha fått komma in, han njuter av mjuka bäddar och god mat. Och efter att ha bott en tid i jourhem har Sture utvecklas från att vara en blyger till en lugn och mysig kille. Han älskar att bli klappad, borstad och kelad med i massor!

Nu har Sture vilat upp sig och fått sina tänder fixade och söker ett lugnt och kärleksfullt hem där det finns en snäll kattkompis. Han ser dåligt på sitt ena öga från en gammal skada. Om han ska gå ut igen så ska det vara i en väldigt lugn och trygg miljö – annars som innekatt med en nätad balkong/altan.

Sture har visat sig ha en huslig ådra trots sina år som hemlös och hjälper gärna till med lite av varje ex. disken!

sture-diskar

Sture provbor nu hos en alldeles egen provbomatte i Västerhaninge! Och han trivdes som en Prins direkt.

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss