Texas af Kotteland

💕Äntligen blev det Texas tur. Det tog tid att hitta rätt men sen blev det en fullträff! Han har fått en husse, en äldre kattdam, en äldre kattherre, en snäll hund och två ”bonusmattar” vi har svårt att tro att han kan önska sig nåt mer!
Ha ett underbart liv lilla hjärtat! 💞

Om Texas

Texas kommer från en kattkoloni i Västerås. Kattstallet fick larm om 4 katter som hotades med avskjutning vid ett kolonistugeområde i Västerås.  De behövde hjälp med infångningen så några vänner till oss (familjen Kotteland) som bor i närheten ställde upp och hjälpte till. Väl på plats så visade det sig att det var mer än 4 katter där och såklart behövde alla få hjälp att komma in då alla hotades av samma öde…

Texas kom in till oss ihop med sin syrra Lucy och den äldre hankatten Petter (som ev. är pappa?). Texas är född ute och lite vaksam som alla katter med den bakgrunden är, men är man bara lugn så får man gärna klappa lite försiktigt! Han och syrran Lucy fick åka till jourhem under en tid men är nu på katthemmet.

Texas & Lucy är födda ute och var till en början väldigt vaksamma som alla katter med den bakgrunden är. Lucy har blivit så gott som tam men Texas är lite fegare och behöver fortsatt socialisering. Men han älskar att leka och busa och godsaker så vägen till hans hjärta går att finna! Behövs bara lite tid och tålamod och en massa kärlek!

Texas & Lucy leker järnet med de andra småbusarna på katthemmet!

Texas älskade sin syster Lucy och ville flytta med henne till en familj där det finns mycket tid och kärlek och god mat!

Texas Lucy

Texas & Lucy flyttade till en familj men Lucy blev sjuk och behövde x-a vård och fick komma tillbaka till oss. Texas följde med till katthemmet men han var väldigt olycklig och de framsteg han hade gjort i sitt nya hem var som bortblåsta. Texas älskade sitt nya liv hos husse med sina nya kompisar… Vi fick fatta det svåra beslutet att sära på syskonen. Lucy kändes som hon släppte Texas snabbt och väl hemma igen var Texas som vanligt och sover med husse i sängen. Vi hoppas och tror att vi fattade rätt beslut. 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Lindas Harmoni
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Djurskyddet DOSO

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss