Tilda Tipp

Tilda kommer från Tveta tippen i Södertälje där ett stort antal katter lever hemlösa. Flera katthem gick ihop och försöker nu hjälpa dessa katter då miljön är allt utom lämplig! En helt fruktansvärd miljö för katter att leva i med stora maskiner som de kan krossas av i sin jakt på mat  bland soporna på sopberget.

Tilda kom in tillsammans med Timmy, de fick bo i ett av våra jourhem de första veckorna för att sedan komma in till oss på katthemmet. Hon var i början blyg och rädd och fräste åt oss – men Tilda har nu utvecklas och visat sitt rätta jag!

Hon är en tuff tjej som älskar att busa och hitta på rackartyg! Lilla Tilda som faktiskt är klapptam bara man börjar med boll vippa först och när hon ligger och myser i en bädd. Tilda behöver ett hem där det finns en passande buskompis men obs.. Bara hon får vara den som bestämmer! För hon är en tjej med mycket skinn på nosen som inte dras sig för att ge de andra katterna en smäll i matsituationer (vilket beror på att hon antagligen fått kämpa hårt för maten när hon var hemlös)… Tilda vill flytta med sin pappa Torsten till ett lugnt och kärleksfullt hem.

Torsten och Tilda blev adopterade av en familj där de trivdes bra men dessvärre så började Torsten mobba familjens andra hankatt så Torsten och Tilda måste komma tillbaka till oss. Men glädjande nog blev de ombokade direkt och flyttar snart för att provbo igen!

Tilda

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss