Toy Sailor

Kära Toy, inga ord kan beskriva den glädje vi känner att du nu har hittat hem… Vi som kämpat så länge att hitta rätt hem till dig och så fanns hon där – Din matte – på katthemmet… Du visste det säkert redan för du fann dig till rätta hos dem på 0-tid!    Och där stod vi med långnäsa och såg dumma ut… Gick det sååå bra sååå snabbt? Jösses… Ha nu ett underbart liv med dina kärleksfulla människor och med dina nya kompisar Linkan, Mini & Maxi, Kramar från oss alla!

Om Toy:

Toy föddes i en båt på en båtverkstad i Norrtälje, där levde de ett mycket otryggt liv och när han och hans syskon var ca 14 veckor gamla blev deras mamma påkörd och dödad av en bil när hon korsade gatan på väg hem från grillkiosken där hon letade mat varje dag.

Toy är en katt som tidigare har haft lite svårt med relationer till andra katter, han visste helt enkelt inte hur han skulle förhålla sig till de andra på katthemmet och hamnade ofta i gruff… Men så en vacker dag växte en vänskap fram mellan Toy och Mandus – dessa två motpoler. Vi brukade skoja och säga att Mandus var den enda som stod ut med Toy! De fick flytta till ett jourhem tillsammans och med tiden insåg vi att dessa två killar verkligen tog fram det bästa hos varandra. Toy hade fått sin egen vän och vuxit med uppgiften av att vara behövd samtidigt som Mandus hade hittat någon han litade på, vilket gjorde att han blev tryggare och vågade så mycket mer!

När grabbarna kom tillbaka till katthemmet så kändes det att Toy hade växt upp och blivit en trygg och harmonisk kille vilket gjorde att han inte längre hade något problem med de andra katterna här! Men mycket sorgligt och tragiskt så blev hans vän Mandus sjuk och gick bort. Toy blev ensam kvar…

Toy var länge själv och kändes ledsen, men har nu till vår stora glädje funnit en ny vän i Bobby! Vi ser dem ofta tillsammans!

Toy är egentligen en tamkatt men spelar ibland lite svår och smiter gärna undan om han kan. Men när han ligger i sin korg och vilar, kan man få en kelstund. Han är mycket lekfull och älskar godsaker och laserpekaren. På så vis har man bra verktyg att jobba med för hans fortsatta socialisering!

Toy behöver få flytta till ett hem där han får mycket uppmärksamhet, stimulans och där det finns en nätad altan/balkong eller gärna trygg utemiljö!

Toy provbor nu hos en familj i Åkersberga där det finns många kattkompisar!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss