Trasselsudden af Kotteland

 Trassel och hans bästis Ludvig har hittat hem [emoji black heart suit]

Fina fina Trasselsudden, tänk va bra det blev!
Du har fått komma till ett riktigt drömhem i skogen med nätad altan och rastgård så du kan känns vinden fladdra i dina morrhår och njuta av skogslukten som du älskar.
Och självklart fick du med dig din bästa vän Ludvig, din klippa som du alltid kan luta dig mot och som får dig att känna dig trygg [emoji black heart suit]
Ett hem med underbara människor och massa fyrbenta vänner, det passar dig perfekt!
Stor Kram och Stort Tack till Gisela och Elisabeth för att ni öppnat hem och hjärta för dessa grabbar [emoji black heart suit]

Om Trasselsudden

Trasselsudden har levt som hemlös i en kattkoloni i Gustavsberg/Värmdö. En äldre dam har matat katter runt sitt hus under flera år och de har förökat sig till en stor koloni.

Några vänner till oss blev larmade om katternas situation och att de for illa. De fick mat men levde utan skydd och de flesa hade öronskabb. Våra vänner bestämde sig för att på egen hand hjälpa dessa 30-talet katter, då inget katthem hade möjligheten att ta sig an denna koloni.

På egen hand har de fångat in alla katterna, sett till att de blivit kastrerade, märkta, vaccinerade och behandlade mot öronskabb. Sen har de privat letat placeringar och köat på plats hos flera katthem. De har gjort ett fantastiskt jobb och vi har lovat att ta emot några – en av dem är Trasselsudden.

Trasselsudden är en cool kille, från första dan gled han runt på katthemmet som om han ägde stället – helt obekymrad om alla de andra katterna som han aldrig hade träffat förut. Inom kort så blev han en naturlig del av gänget runt Pappa Simson.
Men han väljer sina vänner med omsorg har vi märkt – om det är någon han inte gillar så kan han smyga sig på och ge ett tjuvnyp;-)
Helst vill han flytta med någon av sina vänner på katthemmet men det är inte ett måste, däremot måste det finnas en annan katt i hemmet och den bör ha lite skinn på nosen samt acceptera att Trasselsudden gärna vill ligga nära sina vänner.
Han behöver även fortsatt socialisering då han inte riktigt är helt bekväm med att bli klappad.
Trasselsudden älskar att vara ute i rastgården så på sikt tror vi att han måste bo med utegångsmöjligheter.

 


Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss