Vega Viol

💕Vega Viol har lämnat oss. Vega fick akut kraftig anemi och trots blodtransfusion klarade hon sig inte. Vega, vi saknar dig så oändligt mycket. Du såg till att Ziggan alltid var nytvättad i ansiktet och lärde henne att leka med fjädervippan, du gav blyga Siri självförtroende genom din lugna närvaro. Du inspirerade oss genom din snällhet och finurlighet. Framförallt var du Alisons allra bästa vän.💕
Alison med sin älskade och saknade vän Vega
Det är ofattbart att du är borta… Vila i frid älskade lilla tuffa Vega 💗
Vega
Om Vega:

Vega kommer från Åkersberga där hon levt som hemlös med sina små ungar. Hon är mamma till Kim, Miss Sofie och Robin. När hon till slut lät sig fångas in, visade det sig att hon var högdräktig igen så hon fick åka direkt till jourhem för att få lite lugn och ro.

När hon var klar med sina mammaplikter kom hon tillbaks till katthemmet och blev  kastrerad. Vega som vi trodde var född ute och helt skygg visade sig till vår förvåning sedan hon landat på katthemmet vara helt tam!Om än lite blyg!

Efter en tid i ett kärleksfullt jourhem tillsammans med vännen Sally blev Vega lugnare och mer tillfreds. Hon njuter nu av klappar och kel.

Vega och Sally kom ifrån varandra tillbaks på katthemmet och behöver ej flytta tillsammans. Vega tyr sig till lugna katter som hon får ligga nära.

Vega bor i permanent jourhem tillsammans Allison, Zigrid & Siri – damerna trivs så bra i varandras sällskap!  Hon är foder allergisk och dras med kroniska luftvägsproblem. De bor hos två av våra volontärer som har kunskapen och tiden att ge dem den extra omsorg de behöver 💕

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss