Ville Grey

Ville har inga som helst planer på att någonsin flytta tillbaka till katthemmet igen – speciellt inte nu när syrran har kommit! Han gör sitt bästa för att charma henne att leka med honom heeeela tiden… Lycka till med det kära Ville – det ska nog gå bra ska du se! Vi är så glada att du är lycklig med ditt liv och har en matte som älskar dig och du henne! Många kramar från oss alla!

Om Ville:

Ville kom in till katthemmet ihop med sin syster Vilja samt mamma Miss Grey och pappa Willy. Villes mamma Miss Grey har i många år levt som hemlös på Villagatan mitt i Stockholm.

Hon höll till under en altan på en innergård och vi fick på omvägar höra talas om hennes situation. Kvinnan som ”äger” altanen säger att Miss Grey funnits där i många år och fött många kullar, men att alla ungarna har dött. Det finns inga tecken på att någon har hjälpt dem med mat så hur denna kull överlevt är lite av ett under…

När vi fick vetskap om deras öde i denna olämpliga miljö mitt i stan, beslöt vi att ta emot dem omgående. Inom några dagar var alla i familjen omhändertagna: Miss Grey, som då var högdräktig – igen, hennes ungar (Vilja och Ville) samt pappa Willy!

Ville är född ute men helt klart måste någon ha hållit på med honom, för han är helt tam och klappbar – även om han behöver lite mer social träning!

Ville flyttade tillsammans med sin älskade pappa Willy  för att provbo, men mycket tragiskt så blev Willy helt nyligen svårt sjuk och fick somna in…

Villle  provbro hos en familj i Sigtuna och har nu fått sin söta syster Vilja som sällskap!


 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss