Zalve Zigridsson

 💕Jourhems-mamma Marja-Leena skriver: Allas Älskade, fina Zalve har nu tassat över regnbågsbron. Hans hälsa har varit svajig en längre tid och nu var det dags, hans lilla kropp orkade inte längre…  Vår veterinär Malin hjälpte honom på hans sista resa på Arningekliniken.❤️ – Jag lovade Zalve att så fort han har gått över bron så får han träffa sina kompisar: Pettson, Henke, Charlie, Rasmus, Dagge, Lelle och många fler, även mamma Zigrid ( Ziggan) Sov sött och gott älskade vän, vi kommer aldrig att glömma dig! 💕

Zalve & mamma Marja

Om Zalve:
Zalve är en väldigt rar liten kille.  Han kom med sina syskon och mamma Zigrid till upphittarens hus i Viggbyholm. Väl där sökte de skydd i en vedbod på tomten. Den snälla damen som bodde i huset gav familjen mat. Sedan ringde hon oss och bad om hjälp. Familjen fångades in och fick komma in till katthemmet.

Zalve har bott i ett hem men kom tillbaka till katthemmet, då han inte trivdes med den andra katten i familjen. Sedan bodde han och Pettson bott i jourhem under 2 års tid där de trivdes väldigt bra tillsammans men när jourmatte blev sjuklig kom de tillbaka till katthemmet.

Zalve är bra kompis med de flesta katterna på katthemmet men man ser honom oftast med Panter och Zeke. Zalve har utvecklats mycket sista åren, han gillar kel och klappar men har sitt lite oroliga drag om det är stökigt runt honom. Han är en riktig tiggare och när vi kokar fisk i köket så kommer han springande direkt och jamar högt! 😺

Zalve hälsa är lite svajig och vi hittar inte orsaken, han behöver ha lite x-a uppsikt. Han får vara kvar hos oss på katthemmet tillsvidare och han älskar att vara här med sina vänner så det går ingen nöd på honom.

Zalve bor i jourhem tillsammans med några vänner under vår renovering pga vattenskadan.

zalve 2

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss