Sommar hälsning från Stickan & Lady 🙂

Hej.
Här kommer äntligen lite info från Huddinge om Stickan och Lady!
Båda kissarna vi övertog mår utmärkt bra, och det är nu andra sommaren de bor hos oss. Det mår de så väl av och särskilt Stickan tycker vi båda ”visar” för oss hur bra han trivs. Han gillar att vara med när man är ute i trädgården och pysslar med olika saker, och särskilt om det är matte som gör det. Han är en notorisk mattegris….. Lady är lite mer för sig själv, ligger gärna i gräset och kollar, eller sover där en stund. Men rätt som det är dyker hon upp och vill hälsa, eller gå in och äta en bit mat. Vad skönt det är när man kan ha dörren öppen såhär sommartid! Och det var väl en förjordat seg vår vi fick genomlida.
Den föregicks som bekant av en lång och kall vinter. Jag måste få berätta en sak. En kväll i februari ringde frun till mitt jobb och berättade att det var en ungkatt som stod med tassarna upp mot köksfönstret och jamade ihärdigt. ”Vad ska jag göra?” frågade frun. ”Ta in den lille och sätt den i gästrummet över natten med lite mat, vatten och en låda sand”, svarade jag (f ö samma rum som Stickan, Lady och Pappa Murre tillbringade sina första timmar i).
När jag halv tolv kom hem möttes jag av fyra oroliga katter och ett envist jamande från övervåningen. Vi gick upp och öppnade dörren till gästrummet, varpå vi möttes av en alldeles bedårande liten katt, en hane. Han spann när vi tog upp honom och var så glad. Men när vi la upp lite mer mat i matskålen kastade han sig över den och åt glupskt. Han var utsvulten. Och hade med all sannolikhet blivit utslängd av sin familj. Det kan förklara varför fatet med fågelmat vi lagt ut varit rensat varje morgon de senaste veckorna! Hur kan man bara göra en sån sak som att slänga ut en liten katt mitt i vintern???! Jag beräknade hans ålder till 4-6 månader ungefär.
För att inte skapa total förvirring och osämja mellan de andra katterna, sov jag med den lille i gästrummet första natten. Han var så fin och med vacker täckning dessutom, en blandning av tabby och strimmig, mörkbrunt nästa svart och ljusare brunt. Flera gånger vaknade han och spann, kom fram till mitt ansikte och gav mig de våtaste pussar jag nånsin fått av en katt (och det är många!). Det riktigt strålade lycka om honom, och vid frukostbordet påföljande morgon förstod frun och jag att han parkerat för gott hos oss. Han fick heta Rocky.
Efter lite fräsanden och avmätta tassviftningar från de andra katternas sida den första dagen, kom de överens om hur rollfördelningen skulle vara.Sara, vår gamla katt (17 år), var lite sur över ”den lille” och undrade vem som släpat in fanskapet. Men det fick gå. Rocky var givetvis sist i rang, men inte var han ledsen för det. Tvärtom var han så glad, väldigt nyfiken av sig, leklysten förstås, full av upptåg och med mycket – väldigt mycket – spring i dom tassarna är det ska jag säga. Samtidigt är Rocky väldigt social. Han älskar sin nya familj, där han bland kattkompisarna tytt sig mest till Stickan. Dom två har en särskild relation till varann, där Rocky ibland kastar sig om halsen på Stickan (bokstavligen!) när dom ska hälsa på varann, och där Stickan låter sig hållas (fast ibland är den där lilla saken lite jobbig, tycker han).
I slutet av april kom Rocky på att det finns tjejer. Katt-tjejer. Så då blev det ett besök hos veterinären, som även passade på att ID-märka honom. Nu är det fåglar som gäller istället. Och allehanda småkryp eller flygfän som han kan hitta. Utomhus fick Rocky vara efter att våren och värmen gjort sitt intåg, när man vill ha dörren öppen hela tiden. Livet leker och allt är så underbart, tycker han. På natten sover han gärna i en gungstol som jag övertagit efter mina föräldrar. ”Rocky in the rocking chair”, kan man ju säga då! Och fram på morgonkvisten kommer han upp i sängen till oss, vill gosa och sova där en stund. Annars är det mest Stickan och Sara som gör det, ibland Majelle. Men aldrig Lady. Hon har andra sovplatser som hon trivs på. Fine. Hon uppskattar och vill vara med oss på ett annat sätt, har en annan ”approach”. Vill gärna hälsa och bli klappad (men inte för mycket). Ha det så bra, så hörs vi igen vad det lider.
Och trevlig sommar!
Mvh från Stickan & Ladys husse & matte
Peter & Eta

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Hill´s
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss