Stort tack till er alla som hjälpte Zeb!

Vi fick in 8640 kronor! Operationen kostade 7500 kronor plus några hundralappar ytterligare för medicin. Överskottet har gått till andra nödvändiga operationer – den senaste när Jack Sparrow behövde få sitt öga opererat.
Zeb opererades den 23 maj 2011 och vår veterinär Bosse i Täby Kyrkby var jättenöjd med sin operation – och vi håller med! Zeb var mycket piggare än väntat direkt efter operationen och han har sedan dess hela tiden varit på gott humör och ätit bra. Stygnen var han inte varit på alls och såret ser ut att läka jättefint.
Nu är stygnen borttagna och han var kvar hos oss på katthemmet, tills vi visste att såret fortsatte att läka som det skulle. Nu är han hemma igen! Han hanterar förlusten av stumpen bra – han försökte ju ”stödja” på den innan – och nu tycks han utan större problem kunna hantera att han bara har tre ben! 🙂
”Det känns helt underbart, han är verkligen ett litet myshjärta!”, säger Madde som jobbar på katthemmet.

Bakgrund

Zeb är ett av de trebenta syskon som hittades i Djursholm/Altorp. Kattfamiljen hade bosatt sig i en äldre dams trädgård i juli 2010 och hon efterlyste en ägare, men ingen hörde av sig… Då ringde hon oss på Föreningen Djurhjälpen och bad om hjälp.
Vi åkte dit omgående då damen trodde att två av ungarna var skadade, eftersom de haltade. Kattungarna var inte skadade, men däremot saknade de båda höger bakben! Där fanns bara en liten stump som de använde sig av – därav den haltande gången. De är, enligt veterinären som undersökt dem, högst troligt födda med missbildningen.
Zeb är en mycket snygg kille med sitt ovanliga utseende – vit med blå ögon. Troligen är hans pappa av rasen Helig Birma. Zeb och hans familj visade sig var tamkatter, så ett hem har de någon gång haft! Zeb är den tuffaste i syskonskaran. Han mycket cool och spinner högt när han blir klappad!
Eftersom Zeb behövde operera bort den lilla benstumpen för att inte få en sned och skadad rygg, bad vi om extra stöd – och många är ni som bidragit! Operationen kunde göras först när han vuxit färdigt. Zeb är sedan mars 2011 adopterad och i kontraktet ingick att Föreningen Djurhjälpen skulle bekosta denna operation, vilket vi alltså nu kunde göra genom det extra stöd vi fått!
Stort tack till er alla som satt in pengar, så att operationen kunde genomföras!

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Hill´s
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss