Tja!

Det är jag som är Zalve. Jag o min flickvän Sienna flyttade till ett jourhem för några veckor sen. I början var jag väldigt avvaktande. Dom två tvåbeningarna som vi flyttade in till hade ordnat det väldigt fint för oss. Massor med sköna liggplatser o klöspelare, så till o med jag som är lång o slank kunde sträcka ut mig ordentligt! Men dom ville klappa mig hela tiden, o jag är lite blyg så i början gömde jag mig bakom Sienna. Hon tyckte tydligen att det var ok att bli klappad o få ögonkråkorna bortpillade, men inte jag.
Men leka o jaga snöre, det är kul det o äta massor med mat.
(Zalve leker, Sienna blir klappad)
Men efter några veckor tyckte jag ändå att Sienna började svika mig. Hon tolererade mer o mer klappar o det tyckte inte jag är ok, så jag fick sätta hårt mot hårt o sätta henne på plats! Fattar inte varför tvåbeningarna inte gillade det. Sienna får skylla sig själv tyckte jag. Vi hade några ordentliga fighter hon o jag under tvåbeningarnas säng.
Men vet ni vad, igår hände nått underbart! Zlatan kom! Jag har saknat honom så! Sienna blev också glad att återse sin andra pojkvän i och för sig, men det känns ändå tryggt att ha honom här. Fast nu var ju situationen lite omvänd. Jag har ju varit här ett tag, så nu är det jag som får visa Zlatan hur det går till här! Man får tolerera klappar en hel del men det är faktiskt ganska mysigt! Man kan väl få ändra sig eller 😉
Men vill vi sova ihop nu så måste det bli sängen, vi får inte plats i katthuset 🙂 (Jag lät Sienna o Zlatan mysa lite själva en stund!)
Nu vill Zlatan säga några ord han med!
Hej, det är jag som är Zlatan. Tydligen så är inte Zalve redo att stå på egna ben än så då får man ju ställa upp, en klippa som man är så säger man ju inte nej. Tydligen så har dom inte fattat att det är i sängen o soffan som man softar i, så det fick jag ju visa på en gång.
Å det serveras god mat här! Första kvällen fick vi nykokt torsk, mums! I dag serverades det abborre i gelé 🙂
Men min mage har knipit lite. Jag har nog tvättat mig lite för mycket, hårbollar är inte så najs. Men här har dom nått som nästan är bättre än kattgräs som tur är, å det finns massor 😉
Å så har vi det här med klappar, hmmmm….
Blev överrumplad när hon klappade på mig i sängen. Så när det blev 3:e klappen på raken så blev det lite för mycket. Men jag överlevde! Så när hon lekte med mig så tillät jag att hon klappade mig på ryggen, även om det kändes lite konstigt. Men hon var snäll o klappade bara en gång i taget. Det kändes dock lite tryggare när hon klappade mig över pannan när jag fick lite godis!
Varma hälsningar från Sienna, Zalve o Zlatan samt Bo o Karin (servicepersonalen 🙂

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss