Tre katter – en familj

Hallå från Bromma, här kommer en liten uppdatering från:
Carmen, Chica och Leo.
Efter tre veckor under samma tak har mycket hänt med alla tre. Leo var väldigt tillgiven redan från första dagen här, men höll sig gärna lite undan i köket. I serveringsskåpet, eller uppe på kylskåpet för den delen, verkade vara hans favorittillhåll. Sakta men säkert har han rört sig ut i resten av lägenheten, och numera får vi se till att göra plats i soffan om han inte ska sitta på golvet och se butter ut. Om matte och husse ska glo på den där TV:n så kan de lika gärna klappa mig samtidigt, låter han hälsa.
Carmen och Chica är mycket nyfiken på pappa, och rör sig nu i lägenheten både dag- och nattetid. Tidigare var det helt otänkbart att de kom fram och lekte under dagens ljusa timmar. Det är mycket nosande och strykande mot varandra som gäller numera. Både Carmen och Chica kan till och med komma fram och nosa oss på handen när vi klappar Leo. Det verkar som att de är nyfikna och intresserade, men fortfarande lite rädda. Rör vi oss för hastigt så skuttar de iväg på behörigt avstånd igen. Trots det känns det ändå som att de tar steg framåt för varje dag som går.
Frukost brukar annars vara samlingstidpunkten för familjen katt. Leo sitter så nära han får på en ledig stol, Chica sitter på en annan stol en bit ifrån (och läser tidningen tydligen) medan Carmen mest är intresserad av blommorna på bordet. Växter verkar vara lite hennes grej generellt sett.
Hela familjen katt har börjat hänga emellanåt, även om Leo ibland viftar till med tassen när han tycker att tjejerna är för närgångna. 🙂
(Bifogar några bilder på familjen & frukostkonstellationen).
Hälsningar,
Carmen, Cica och Leo (med husvärdar 🙂

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss