Älskade Hjärtat Mattis

Har lämnat oss 2015-02-04
Mattis (7)

Varför var livet så orättvist mot dig?

Det var tydligt att dina år som hemlös varit riktigt tuffa, dina tänder var sönderslagna, dina öron frostskadade, du drogs med svåra infektioner i kroppen och dina njurar var påverkade… Din kamp för överlevnad hade varit svår och nu när du äntligen fått hjälp – kunde det inte fått vara nog då?
Var du verkligen tvungen att drabbas av mer sjukdom, varför var livet så fruktansvärt orättvist mot dig Mattis? Vi visste att med dina dåliga njurvärden så skulle ditt liv inte bli så långt, men under din tid här så blev du bara piggare och starkare för var dag så känslan fanns ändå att du kunde få ett par sista bra år.
Vi är så ledsna för din skull Mattis, över allt lidande du har gått igenom men trots att din tid hos oss inte blev så lång så vet vi att du var tacksam över den tid och hjälp du fick, det syntes så väl i dina ögon
Då du aldrig kunde flytta ut på katthemmet så blev ditt liv något begränsat men vi gjorde vårt bästa för att se till att du hade de bekvämligheter du önskade dig. Du fick mjuka bäddar på alla de ställen du valde, vatten och matskålar på flertalet ställen så du aldrig behövde vara hungrig eller törstig.
Känslan av sorg och saknad är stark men vi känner även tacksamhet.
Tacksamhet över att du fick hjälp och inte behövde dö ensam ute i kylan – Tacksamhet över att du fick uppleva några sista bra månader i värme och trygghet –  Tacksamhet över att vi fick ge dig omsorg och kärlek och Tacksamhet över att vi fick lära känna Dig Mattis!

För Du var magisk Mattis, du charmade oss alla!

Allt var alltid på dina villkor, Du var envis som få och vi älskade dig för det!
Det kommer att bli så tomt här utan dig, vi kommer att sakna dig så mycket och nu när du inte längre är här hos oss så slås vi av vilket tomrum du lämnar efter dig. Inte bara hos oss som älskade dig utan även hur tomt det kommer att bli utan den harmoni och värme du spred till alla nya katter som kom in.
Du lade dig alltid utanför boxen när en ny katt kom in, det kändes som att du ville förmedla att allt här var okej, att de hade kommit till ett bra ställe och inte behövde vara rädda mer. Vi hoppas du vet hur mycket det måste ha betytt för många av dem, hur viktig du var.
Älskade fina Mattis, du har satt ett stort avtryck i våra hjärtan och vi kommer aldrig någonsin att glömma dig
 
 

Kommentarer (4)

 • Lilla vännen, det var så tomt i karantän idag. Det fanns andra katter där men den rutin du och jag hade arbetat fram fanns inte längre. Det fanns ingen Mattis som övervakade att man gjorde allt rätt.
  Mitt bästa minne av dej var när vi hade en bur full med småkatter, du satt utanför och vaktade. Varje gång jag skulle gå in där fräste du åt mej, jag är helt övertygad om att du var där för att skydda dom små. Det var inget unikt för den situationen, du satt ofta utanför burar och förmedlade något till dom.
  Sista gången jag såg dej i måndags satt du och flörtade med en dam i 3:an.
  Jag fick aldrig klappa dej men det gjorde inget. Vi hade en bra relation ändå. Du uppskattade när maten kom, du tyckte det var roligt att bråka med fjädervippan men framförallt trasselkorven. Vi kunde ha allvarsamma diskussioner och du lyssnade på mej när jag gick där och pratade.
  Enda jag ångrar är att om jag vetat att du skulle lämna oss så snart skulle jag ägnat mer tid åt dej den där måndagen. Jag lämnade dej med din kycklingspad som du tyckte så mycket om. Något konstigt var det den kvällen, du valde att ligga på ett ställe jag inte var van vid att se dej men jag reflekterade inte särskilt över det då.
  Sov gott vännen och hälsa alla på andra sidan.

 • Lille fine Mattis,jag har aldrig träffat dig men du var min lille fadderkatt.Jag hade
  önskat att få behålla dig som ”min” katt bra mycket längre. Men livet är så rysligt orättvist.När jag läste om dina njurproblem blev jag orolig men hoppades att du med
  medicinering ändå skulle kunna leva länge.Jag hade önskat att du fått en egen familj
  och ett långt och lyckligt liv. Men jag är i alla fall tacksam för att du var omtyckt och hade det bra den korta tiden du var på djurhemmet.
  Lille söte,tappre Mattis, ha ett riktigt härligt liv på Andra Sidan
  Och hälsa alla mina djur som redan flyttat dit.

 • Lisa, Lucaz, Seppo och Afrodite

  Älskade vännen❤️❤️en riktigt speciell herre var du och vi glömmer dig aldrig. hälsa de andra små som också gått över regnbågsbron.

 • Det som gör att jag blir så ledsen är både att livet varit orättvist och hårt mot just dig Mattis, men sedan tänker jag på hur hårt livet är för så många katter och det skulle inte behöva vara så. Om människor tog ett ansvar över de djur de skaffar skulle vi inte behöva ”sopa upp” dessa spillror till underbara kattindivider. Om människor kunde se katters värde, lärde sig lite, skaffar sig kunskap INNAN man skaffar ett djur. Väldigt många katter kastas ut som oönskade. Väldigt många föds ute till en hemlös tillvaro, men också många släpps ut okastrerade, inte id-märkta och registrerade, släpps ut som små kattungar, släpps ut som nyinflyttade o.s.v. Då är risken rätt stor att de ”kommer bort” och en del ägare är heller inte speciellt engagerade i att verkligen hitta katten igen… Då kan det blir så att katten blir förvildad, svälter och lider och får ta mycket stryk. Att katter har nio liv är en löjlig förlegad myt.
  Med tanke på ditt öde Mattis och många andra så måste vi samtidigt glädjas åt dem vi lyckas hjälpa om än till en liten stund av värme, kärlek och omtanke. Vi försöker göra skillnad i alla fall. Sov i ro och kramar till världens bästa katthem som verkligen ser varje individ <3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss