Didrik har skickat en hälsning!

Hej alla jag känner! Här kommer en hälsning från mig: ”Didde-mannen”
Didrik
Idag är det 39 dagar sedan jag, syrran, mamma Jasmin och tre andra bekanta från katthemmet emigrerade söderut… 🐱🐱🐱🐱🐱🐱

Huset och tvåbeningarna var lite läskiga i början men jag insåg snabbt att det fanns massor av platser att utforska och tvåbeningarna var ganska trevliga. Men, de lät oss inte gå in överallt till en början. Det var bara en massa stängda dörrar och irriterande stängsel. När vi äntligen fick komma genom dörrarna var syrran snabbt där och tog de bästa platserna. Jag minns speciellt hur hon tog över uteplatsen och försökte knuffa bort mig. Skam den som ger sig, jag skulle också ha platserna. Efter några försök att få bort mig gav hon upp, och nu delar vi på platserna. Tvåbeningarna var dessutom snälla och ställde ut flera bra sittplatser, så nu behöver vi inte dela. 😀

span Julia
Det tog några dagar, men nu har jag äntligen lärt tvåbeningar att de inte ska ha strumpor på sig. Deras tår är jättesköna att gnugga tänderna emot och ibland skriker de ganska roligt och hoppar till! 😇

Jag har dessutom lärt mig av Mårre, som visar sig vara en riktigt skön kille, att tvåbeningarna är superbra på att gosa och klappa mig. Han vet dessutom hur man ska få tvåbeningarna att lägga sig på golvet och klappa oss, så jag hänger alltid på när han lyckas få ned dem. Tvåbeningen som kallar sig för husse envisas med att pussa på mig. Det var störande i början, men det är ganska mysigt så jag står ut med det nu. Tvåbeningen matte däremot får INTE pussa på mig ännu, hon är bättre på att klappa. 😉

Didde bus
Asta var lite jobbig till en början och snodde alltid leksakerna för mig. Hon är så otroligt snabb, som en ninja. Men efter en tillsägelse har hon börjat chilla lite och låter oss andra vara med. Hon är dessutom jätterolig att leka tafatt med och är jättemysig att ligga och softa med. 😻 Molle har visat sig efter ett tag vara en riktig busfarbror. Han älskar att ligga och lurpassa på oss andra och jaga oss. Vi vet aldrig vart han är eller när han hoppar fram. Det är jätteroligt att busa med honom. Han vet alltid när det är mat, så honom följer jag efter så fort han säger till. 👍

Julia Didrik
Älskade syrran är fortfarande bäst. Vi leker, myser och tvättar varandra.😻 Jag älskar henne jättemycket, men häromdagen var hon en riktig taskmört. När husse gick upp på morgonen och ska ge oss mat så tänkte jag att jag har käkat torrmat under natten, så jag tar lite sovmorgon och sover vidare. Mitt i sömnen väcks jag av att syrran rullar över mig på rygg och börjar bita mig i magpälsen. Yrvaken hoppar jag upp och springer därifrån. När jag vänder mig om ser jag hur syrran ligger på min plats och slappar. Det här ska hon få igen för. (Syrran har inte förstått hur nice det är att bli klappad ännu men det betyder ju bara att det blir mer klappar till mig, Mårre och Molle). 😎

Jasmin
Det är jätteskönt att ha mamma Jasmin här. Henne kan jag alltid gå till om jag vill gosa och kela, eller om jag behöver stöd. Oftast ligger hon på bästa platsen på soffan på övervåningen, men på sista tiden har hon varit med oss andra mer och hängt lite överallt. Hon har till och med varit med ute på altanen. Ibland busar hon med oss på nätterna eller ropar på oss när hon vill gosa och umgås.😻
Julia soffmys
Videon visar att jag lärt tvåbeningarna hur man ska busa. De verkar vara ganska lättränade dem här tvåbeningarna, så jag har nog hamnat på rätt ställe. 😸
Hälsningar från Didrik (och gänget) samt våra fina tvåbeningar! 😍 😍
Kram kram!
😻

/ ”Didde-mannen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Djurskyddet DOSO
 • Lindas Harmoni
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss