En hälsning från Isak & Sigges familj!

Vi fick ett sådant fint brev från familjen som adopterade Isak & Sigge och där de beskriver sina nya familjemedlemmars utveckling och framsteg. Tack!

Här är Isak

Vad får det lov att vara? Baren är öppen… 🙂
I början flydde han undan från oss och satt under långa tider under soffan eller bakom gardinen på fönsterbrädet i gästrummet på övervåningen. Han hade också en stor fabläss för att krypa under filtar och täcken. Ofta hittade vi honom under ett överkast där han sökte sin trygghet. Det gällde därför att vara försiktig så att man inte kastade sig i sängarna för Isak kunde ju ligga under överkastet. Han gillade särskilt att ligga under överkastet i vårt sovrum. I springan mellan sängarna supertrivdes han – för där var han nästan helt osynlig.
Att klappa Isak var omöjligt de första veckorna. Han sprang iväg så fort vi närmade oss. Han lyckades också att smyga ut ur huset en gång, vilket ledde till att vi fick låna en fälla från katthemmet i Vaxholm. Efter ganska precis en vecka var han infångad, betydligt smalare än innan. Han var uppenbarligen nöjd efter att ha fått en rejäl måltid och ett dygns vila. Efter detta äventyr började han sakta tina, det märktes en tydlig skillnad mot innan.
Vi har lärt känna Isak efterhand som han har öppnat sig. Steg för steg. Nu lägger han sig på golvet och kråmar sig som en orm, vi får kela honom, dock på hans villkor. Han blir mer och mer social ju mer tiden går, vilket är fantastiskt roligt. Han har sedan länge slutat att ligga under soffan eller under överkasten. Numera har han tillsammans med Sigge intagit sin plats i den kattmöbel som vi har införskaffat till vardagsrummet. Det är tydligt att detta är främst Isaks möbel. Om Sigge hittar in i cylindern jagar Isak ofta bort honom. Isak sover ofta i möbeln, vilket han älskar eftersom han gillar trånga utrymmen. Han ligger också och sover ovanpå med utsikt både över rummet och ut genom fönstret på baksidan. Han sover gärna tillsammans med Sigge som på nåder får sova på den andra plattformen högst upp. Vi kan klappa och kela med honom, vilket han oftast gillar med ett högt spinnande.
Isak har ännu inte fått gå ut. Vi känner att han ännu inte har tagit in oss som sin familj och därmed är nog risken för stor att han inte kommer tillbaka om vi släpper ut honom. Vi vill givetvis att han skall få gå ut, precis som Sigge. Om det kan ske får framtiden utvisa. Det känns inte som omöjligt med tanke på hans utveckling på det sociala området.
Isak är en fantastiskt rolig katt att iaktta. Han är mycket nyfiken, han kan öppna dörrar som står på glänt då han är så otroligt nyfiken att få veta vad som finns därbakom. Det är uppenbart att Isak är en överlevare för han jagar och leker med allt möjligt. Vi brukar jämföra Isak med en balettdansör då han är så spänstig och stark med sin relativt smärta kropp jämfört med “arbetaren” Sigge.
Isak ligger då och då i bakhåll för Sigge till Sigges stora förtret. Vi får ofta skrattattacker när vi iakttar Isak när han lekar.
Vi tror att Isak kommer bli en ännu mer fantastisk katt än vad han redan är. Han kommer att anförtro sig till oss mer och mer – det kommer dock ta sin tid och ske på hans villkor.
Det är riktigt roligt att få vara med på denna resa för vi är nyfikna den fantastiska personlighet som vis er ju mer han öppnar sig. Vi hade inte kunna föreställa sig hur stora framsteg han har gjort på den här relativt korta tiden.

Här är Sigge!

MMM, aaah, härligt att bli kelad!
Sigge tog oss med storm. Han fullkomligt hoppade in i våra hjärtan då han är en helt makalöst underbar katt. Sigge har många egenskaper som man önskar av den perfekta katten. Han fullkomligt älskar att bli kelad. Och får han inte kel så kräver han det. Det händer rätt ofta att han hoppar upp på tangentbordet för att kräva kel om vi jobbar med datorn hemmifrån.
Han kan också smyga fram och hoppa upp i knäet för att tigga gos och sedan somna där.
Sigge vill mer än gärna sova tillsammans med oss nere vid våra fötter. Det uppskattas kanske inte alltid av oss. Ibland ger han dock upp och drar iväg.
Om man sover för länge på mornarna kommer han och väcker en. Han vill då ha mat och därefter gå ut.
Sigge är en katt som älskar att vara ute. Dock är hans “navelsträng” kort – han kommer ofta tillbaka för att titta till oss. Han är alltid i närheten av huset och kommer om vi ropar på honom. Om vi är ute i trädgården så är han ofta i närheten. Familjen får gärna komma nära och kela medan främlingar hålls på avstånd.
En utpräglad familjekatt helt enkelt. En fantastisk sådan! 🙂

Kommentar

 • Lena Rhodin-Larsson

  Hej familjen i Brottby. Det gläder mig så oerhört mycket att Isak och Sigge mår så bra hos er och att ni har lyckats så bra med Isak . Många kramar och hälsningar från familjen i Vaxholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss