En helt underbar historia

Frans vill gärna berätta själv…

Tvåbeningarna kallar mitt äventyr för en rymning med ett lyckligt slut.
Själv kallar jag det för ett spännande äventyr (med ett lyckligt slut)! 😀
Som ni alla säkert vet så flyttade jag å Casper på prov för några veckor sen. Vi flyttade till en nice familj på Värmdö där kattfarbrorn Måns oxå bor. (Måns adopterade de från Oskarshamns katthem för nåra år sen, han e oxå en fd. hemlös lirare som vi!) 😎
På måndan i förra veckan hände det som inte får hända… Jag råkade rymma lite…
Ja menar fönstret stod pyttelite på glänt. Å ja vet att jag inte borde men KUNDE inte låta bli att putta lite å… VIPS så va jag ute!!! Wow tänkte jag å kröp in under altanen för att begrunda läget å samla tankarna lite.. Å där stannade jag kvar till det blev kväll fast jag hörde hur de lockade på mig från huset. Måns kom ut å sa skaru inte komma in grabben de e ju midda nu???
Meeen jag kände att nu när  jag ändå var ute så kunde jag väl få testa lite? Så när det var mörkt drog jag iväg en liten runda det va ju sååå länge sedan man kände gräs under dosorna = tassarna!  Å ni vet hur de e man går en bit å så ser man nått spännande, å så går man en bit till å så… Sen blev jag lite osäker på hur jag hade gått. Hm dumt, jag skulle ha släppt lite smulor efter mig som den där Hans å Greta gjorde! (Men å andra sidan nu kurrade det lite i kistan så jag hade nog käkat upp dem ändå)…😊
I alla fall så blev det natt… Å jag hittade som tur var ett annat hus så jag kröp in där under i stället å slaggade lite. När morgonen grydde så kände jag att nya äventyr väntade! Så jag drog en sväng fast jag hörde hur det ropades en  bit bort…  Ja, ja snart tänkte jag, ska leta rätt på er snart… Men å sååå mycke möss🐭det finns i skogen å sååå många pippisar…🐦Jag var bara tvungen att testa om klöset i tassarna fanns kvar innan jag gick hem igen. Å så vips så vare kväll igen… Jag återvände till min hittestuga å sov där igen det var varmt å gott därunder så det gick ingen nöd på mig! Å på den vägen vare, dagarna gick… Jag tänkte att jag skulle leta mig hemåt till Casper men…
Jag var i alla fall inte ensam längre för jag träffade på en snäll gammal kattfarbror som bodde uppe på loftet på stugan (det bodde inga människor där) så jag hängde med honom lite å han hade mycke att berätta ska ni veta! Vicka rövarhistorier! Jag tänkte att det här måste Casper få höra! (Men ja tror han skarvade lite här å där..) Men det var kul! 😀Han berättade också om de bästa mössställena i skogen å vi hade det riktigt kul tillsammans han å jag…
Men så.. Matte hittade mitt gömställe så småningom (hon e listig hon…) å kom å snackade med mig när jag vilande långt där inne under stugan, hon sa att hon tyckte att jag skulle komma hem å så där…  Jag sa – ja visst! Snaaart matte, snaaart! Bara ett litet tag till… Hon gav mig i alla fall lite käk å så ställde hon dit en sån där lång gallerpryl med käk i längst in.. (Men mig lurar ni inte, jag minns nog att gå in i en sån e läskigt! Så jag käkade möss i stället)…😏
Well.. Livet lekte i några dagar till men jag kände att jag började sakna Casper nu nått alldeles förfärligt, det var inte jättekul att sova själv när man e van att krypa nära..  Jag borde nog försöka hitta hem ändå. 😟 Så den kvällen tog jag mig i nackskinnet å gav mig ut för att hitta hem, jag gick å gick men mindes ju inte riktigt vart jag skulle gå… Det började regna… Å det regnade… Jag var för långt bort från mitt andra krypin nu… Det blev mörkt… Å det började kännas lite läskigt…
Men så!!! Genom ett under ser jag Matte komma emot mig där på vägen! Å någon var bredvid henne!!! Det var farbror Måns! Måns sprang fram till mig å började tvätta mig och skällde på mig… Vart har du varit? Vet du inte att vi letat? Nu får du allt gå hem BUMS! Han fortsatte å gruffa samtidigt som han vände om och gick sin väg… Jag blev jätteorolig att han skulle lämna mig där så jag travade efter… Måns följde efter matte å jag följde efter Måns men lite på avstånd… En bit i taget… Regnet öste ner å vi gick å gick i säkert en timme… Jag var så blöt så blöt…Matte å Måns också… Men så!!!
Plötsligt såg jag framför mig i regnet ett hus, MITT hus! Å Måns sprang in genom altandörren som stod öppen och jag var inte sen att springa efter!!! (Å matte sprang in sist å stängde dörren).
Å där var min Casper som väntade på mig!!! Oj så skönt det kändes att vara hemma igen… Vicket ÄVENTYR!!! Casper grälade en massa på mig, men mest var han snäll å go och glad å värmde mig å tvättade mig tills jag somnade gott…💕
Casper tackade farbror Måns jätte, jätte mycket och han sa
Måns
Du är vår HJÄLTE Måns!💜
Å det e han och Matte & Husse med som inte gav upp och sluta leta mig! Jag ska nog vänta med fler äventyr nu ett tag… Jag lovade Matte å Husse å vi gjorde tassen på det! 🐾🐾 Borta spännande – men hemma bäst ändå… Hej då hej från Frans! 😺 (Vi hörs!)

(Familjen engagerade alla 55 hushållen i området för hjälp med observationer. De hämtade direkt fällor hos oss. Matstationer skapades och efter ett par dygn upptäckte de honom under ett ödehus några hundra meter bort. Familjen lade ner all vaken tid på att leta, lappa och kartlägga alla gömställen och katter i området. De delade upp dygnet och sov i skift med brytpunkt 02, då gick mannen och la sig och frun tog över. De har under hela denna tid varit helt fantastiska och kämpat på alla vis man kan vi tackar vår lyckliga stjärna att det var hos just dem detta hände, maken till ansvar och engagemang har varit mycket imponerande!)
Men Frans rymning har lett till att ytterligare en hemlös katt får hjälp, var det ödet?
Under detta äventyr så stötte Frans och familjen på en katt som de inte trodde levde längre. En äldre hankatt som hade matats av mannen som levt i ödehuset. Mannen är död sedan flera år och när han dog så fick familjen höra att en kvinna en bit bort skulle ta hand om katten men nu har det visat sig att det inte stämde… Den slitna gamla kattherren är hemlös och sover på loftet till ödehuset sedan många år.
Fällorna är nu riggade för honom och vi hoppas innerligt att han snart är inne i tryggheten han med!
Slutet gott allting gott! 💚Tack!

Kommentar

 • Oj det var ett äventyr! Fantastiskt bra att du är hemma igen Frans ❤️ Och nu hoppas vi att den gamla kattherren snart är inne i tryggheten och äntligen får hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • form och fason
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss