Fabian Finelly

Till minne av vår fina Fabian som nu fått somna in och gått över regnbågsbron till sina vänner på andra sidan. Fabian fick fem år med sin familj, fem underbara kärleksfulla år..
Matte delar här med sig av sitt liv med Fabian och av sin sorg och saknad.
Hej,
Den 6e Maj 2014 ändrade ni våra liv genom att ge oss möjligheten att få ge den unika öronlösa Fabian Finelly ett nytt hem hos oss i Nacka. Ett föralltidhem. Vi är otroligt tacksamma över det förtroende ni gav oss, och vi har älskat Fabian/ Brorsan varenda sekund under dessa 5 åren vi har haft tillsammans.
Han har tagit alla han mött med storm!

Det är med en otrolig sorg i mitt hjärta jag meddelar att Fabian idag fick somna in på hans favoritplats här i hemmet. Fabians kropp orkade tyvärr inte så mycket mer, då han äter starka mediciner för njurar & sköldkörtel, han är stel, orkar knappt hoppa upp i säng eller soffa och hans kropp orkar inte läka längre.
Vi kommer alltid att bära med oss Fabians historia som han hade innan han kom till oss, den är viktig att dela vidare, så som alla hemlösa katters liv är, och vi kommer såklart även att dela med oss av historien som Fabian skapade som en älskad familjemedlem, och all den kärlek han gav till alla han mötte. Tack ännu en gång för att ni gav oss det förtroendet att få älska Fabian, kalla han vår & att ge han den kärlek han alltid förtjänat.

Mvh Fabians Familj

Fabian
Fabian 2014 -2019 

Fabians historia:
Fabian hade levt som hemlös i Kallhäll under flera år. Ett hårt liv och hade inga öron kvar, de var helt borstfrusna… Han var tovig, sårig och sliten.. Fabian hade letade efter mat för att överleva och gick in genom en kattlucka på natten i ett hus och åt av deras katts mat.
Det pågick under några år men så till slut… En räddande ängel tog honom till veterinären och där blev han kastrerad, fick sin toviga rygg rakad och öronen rengjorda. Han hade en avslagen tand som måste ha orsakat honom mycket stor smärta.
När Fabian sedan kom in till oss var han ganska trött efter sitt hårda liv ute men efter att han vilat upp sig var det full fart! Livsgnistan fanns kvar och han ville nu ta igen allt det han missat under åren som hemlös!  Fabian var en extremt social och kärleksfull katt som ville vara med och vara nära hela tiden. Han var sååå tacksam att få vara inne i värmen och visste inte riktigt vad han skulle välja först – äta eller kela…
Och så en lycklig dag klev just hans familj in genom katthemmets dörrar… Fabian flyttade och blev sin familjs älskade katt…
fabian-halsning4fabian-finelly-halsning3

Kommentar

 • Åh, tårarna bara sprutar… ingen undgick att bli berörd över Fabians öde när han kom till er. Så fantastiskt att han fick fem underbara år, men sorgen måste vara olidlig. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Lindas Harmoni
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Djurskyddet DOSO
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss