God Jul och gott nytt år önskar Nemo med familj

En riktigt god jul och ett riktigt gott 2016 till Alla på katthemmet – människor och katter – önskar Messire Nemo (aka Nemo Torpare), Cecile och Micke.
Vår älskade Nemo är världens bästa och finaste katt tycker vi och han fortsätter att överraska med sin underbara personlighet och sitt lekfulla sinne. Nyligen har han börjat att apportera när vi leker med honom, det bara skedde spontant en dag och det är svårt att säga vem som har roligast, vi eller Nemo.
Han har också sin alldeles egen smak och egna åsikter när det kommer till leksaker och mysplatser.
Vi köpte t.ex. en (i vårt tycke) fantastiskt mysig lektunnel, klädd med mjuk fuskpäls och vi var övertygade om att den skulle han gilla men icke. Han föredrar att leka i omkullvälta flyttkartonger där han kan krypa in och ligga och lurpassa på oss. Inte heller kattleksaker är han förtjust i, det bästa han vet när han är inomhus är långa gräs med vippor på som vi ska vifta med etc och som han älskar att jaga. Nu så här års finns inte så mycket mer än torra gräs att hitta ute men dem vi hittar tar vi in till hans stora förtjusning och huset är fyllt med avbitna sönderlekta grässtrån men Nemo är lycklig och det är ju huvudsaken.
Näst bäst är tygsnoddar som han älskar att dribbla omkring med och kasta upp i luften. Den fina ledljuspekaren möttes med förakt och samlar damm i ett hörn liksom aktivitetsbollar m.m.
På nätterna sover han hos oss i sängen och på morgonen när han vaknar först sitter han vid ytterdörren och deklamerar ljudligt att nu vill han minsann ut och det omedelbart.
Hans öron som ju länge var inflammerade och som krävde ständig rengöring och regelbundna veterinärbesök har till vår stora glädje blivit mycket mycket bättre, nästan helt bra. Nu behövs bara en rengöring lite då och då. Det är ju väldigt skönt för Nemo att slippa det eviga örontvättandet.
Hans päls har blivit fantastisk, den är så tjock, frisk och fin. Han ser nästan ut som en isbjörn i miniatyr.
Många hälsningar från oss alla och än en gång tack för att vi fick ta hand om Nemo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss