Hallå kompisar!

Halloj, det är jag som är Sigge!
Siggis
Kallas även ”Big Sig” och ”Kungen” här i trakterna. Kanske inte för att jag är enormt stor utan kanske mer för att jag har en ganska grandios självbild (man är ju katt, liksom).
”Trakterna”, som jag pratar om, är ju alltså hemma hos min familj i Vallentuna-skogarna. Här hamnade jag för lite över två år sedan när jag och mitt entourage Isak blev adopterade. Japp, vi har också tillhört katthemmet en gång i tiden och vi bodde i ett av de fina jourhem som katthemmet jobbar med.
Här hemma ägnar jag dagarna åt att äga min omgivning, sova, äta och ränna ute – ett kattliv helt enkelt. Jag ser till att familjen kommer upp i tid på morgnarna, vid fem-tiden tycker jag är lämpligt. Jag har nämligen mycket att stå i utomhus och behöver ha frukost och bli utsläppt snabbt.
Mitt motto är ”Det finns bara plats för en katt i den här skogen”.
 
Jaha, det är alltså jag som är ”entouraget” Isak!
IMG_4197
Förutom Isak så kallas jag också för ”Mattes lille specialare” och ”Bråkskallen”.
Jorå, jag är lite bråkig av mig. Det beror på att jag är ung och pigg och inte medelålders och självgod som vissa andra jag känner ”host” Sigge ”host”. Det andra smeknamnet har sin egna lilla historia som jag kommer att berätta för er lite längre fram.
Jag håller mig inomhus på dagarna. När jag blir utsläppt så händer något konstigt i mig, jag blir liksom lite vild och springer iväg. Senast jag var ute så var jag borta i över en vecka och när jag kom tillbaka så fick matte och husse lura in mig med mat. Det är jättekonstigt för jag trivs ju så himla bra här. Nu kommer det att byggas rastgård så snart kan jag nog känna vinden i morrhåren och solen i pälsen igen.
Mitt motto är ”Allt som är smått nog och dumt nog att komma in här kan dödas med en välriktad tass”.

Kommentarer (1)

 • Farbror Molligan

  Grattis Sigge! Du har lyckats uppfostra dina människor väl – Snyggt! 😉 Å du Isak… Smart matte – för kan man inte hålla sig i nackskinnet så tycker jag man ska ha en rastgård!!! Det kommer att finnas prylar att fånga där med som flyger å kryper så du kan nog roa dig ändå! Ha det bra i den väntande sommarvärmen! 🙂
  Tjingeling från Farbror Molligan (Rindö-Mios storebror)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss