Hälsning från 6-pack!

Astas brev till katthemmet:
Asta 6
Hejsan! Idag är det min, Astas, tur att berätta om mitt nya liv!

Killarna har fått berätta så nu är det tjejernas tur. Som ni säkert redan vet så fick jag åka tillsammans med Mårre till ett nytt hem långt borta. Med oss fanns Molle, Julia, Didrik och Jasmin. Jag kände dem inte så väl, men de visade sig vara jättesnälla och vi blev vänner direkt!
De första veckorna var jag så glad över mitt nya liv att jag inte visste vad jag skulle ta mig till! Det fanns så mycket yta att springa på, platser att upptäcka, massor av vänner att busa med och mat fanns framme hela tiden. Varje dag serveras mjukmat eller barf. Jag trodde inte att det var sant och åt därför upp mjukmaten eller barfen, även de andras rester. Men varje dag serverades det mer mat och jag lärde mig att jag inte behöver äta upp allt. Nu kan jag till och med spara maten till senare om jag inte är hungrig…
De första veckorna busade jag med alla så fort jag fick chansen. Jag flög efter leksakerna som människorna viftade med även om någon annan råkade busa med dem då. Husse och matte tyckte att jag var som en kattunge och inte så gammal som de hade hört. Efter ett tag tyckte de andra att jag var jobbig, så jag fick en ordentligt utskällning. Jag lyssnade och väntar nu på min tur. Husse och matte är snälla och ser till att alla får busa, så jag behöver inte roffa åt mig buset. Nu tycker husse och matte att jag lugnat ned mig lite mer och ”verkar ha landat lite”. Dock vet jag vart fjäderpinnarna är, så när matte och husse inte ser så puttar jag ned dem på golvet och busar med dem.
Matte och husse tycker att jag är nyfiknast av alla. Jag gillar att titta in i öppna dörrar och skåp för att se vad som finns där. Jag har också en till rolig sak att göra; följa efter husse eller matte. Det är jättespännande att se vad de gör och jag vill gå fram och gosa med dem, men jag vågar inte än. Snart kanske, men de är fortfarande lite läskiga. Nu vågar jag mig fram och lukta på deras fötter eller huvuden när de inte tittar på mig. Ibland kan de få röra vid mig, men det är fortfarande läskigt.
Mårre är fortfarande min hjärtevän och vi umgås mycket tillsammans. Vi sover, gosar, tvättar varandra men busar också. Ibland blir han jobbig och då får jag säga ifrån. Han är inte så mycket för att busa, utan vill mest fånga in mig och krama och pussa på mig när jag kommer för nära. 😻 När jag inte hittar honom ropar jag och då kommer han springande! Han gör samma sak, men jag kommer först när jag är klar med det jag håller på med… Mårre är mycket med husse och matte och sover en stund i deras säng varje natt. Jag brukar följa efter honom för att se vad de gör, det verkar spännande. Jag har vågat mig upp i sängen, men så fort människorna rör sig blir det läskigt så då hoppar jag ned.
Jag gillar Molle, han är snäll och go’. Vi ligger ofta bredvid varandra och sover. Ibland tvättar vi varandra också. Men han är också en riktig buse och gömmer sig bakom dörrar eller kattunneln. När vi går förbi kastar han sig ut och brottar ned oss! Det är jätteroligt men lite läskigt, så vi tar det lugnt när vi vet att han är i närheten och är busig…
Didrik, Julia och Jasmin är jätteroliga att busa med och vi sover ofta tillsammans. Jag insåg snabbt att Julia är jätterolig att jaga och ibland jagar hon mig tillbaka. Även Didrik har den senaste tiden också börjat gilla att jag jagar honom. 😻 Jasmin har de senaste dagarna börjat busa med oss andra och jaga oss. Hon behövde lite tid på sig innan hon ville leka men nu gör hon det mer och mer! 😻
Jag & Mårre myser tillsammans! 💙
Mårre & Asta
Tant Jasmins nya favoritställe!
Asta 9
Julia mitt i maten…
Asta 8
Grabbarna myser tillsammans. 💕
Asta 5
Tant Jasmin är lite busig!
Asta 4
 Jasmin busar tillsammans med mig och Mårre!
Asta 3
Mysgänget! 💚
Asta 2
 Dags för mat snaaaaart?
Asta 1
Hej då från oss! Kramar från Asta!
 

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Djurskyddet DOSO
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • City Garden
 • Lindas Harmoni
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss