Hälsning från 6-pack! 🙂

Molles tur att skriva:

Tjena morsan, Tjena Stabben,
Här är brev från Molle-grabben 😸
Nu har jag varit i mitt nya hem i sju veckor. Tiden har flugit iväg och det händer roliga saker varje dag. I början var jag stressad och orolig och kunde inte riktigt koppla av. Som tur var hade jag Jasmin med mig från katthemmet som jag kunde söka stöd hos. Hon var jättesnäll och låg tillsammans med mig i ett katthus tills jag kände mig redo att gå ut. Då började jag umgås mer med Asta, Didrik och Julia. 😻
Jasmin & Molle myser
Det dröjde inte länge förrän familjen Kotteland adopterade mig och jag ligger nu ofta och myser tillsammans med hela familjen. Vi busar också mycket tillsammans, Julia tycker det är jättekul när jag lurpassar på henne och jagar henne. Ibland jagar hon mig tillbaka 😻
6 -pack hälsar
Asta är också jätterolig att busa med och ibland sover vi tillsammans eller tvättar varandra, men hon gillar mest att sova bredvid Mårre eller i sitt katthus.
Det tog ett tag, men jag har nu insett att tvåbeningarna som kallar sig husse och matte är jättebra på att gosa. För två dagar sedan insåg jag att tvåbeningarna på nätterna ligger och sover i sin säng och att jag kan krypa upp till dem och gosa med dem när de ligger alldeles stilla. Har jag tur så vaknar de till och klappar mig, annars är det bara mysigt att ligga bredvid dem. Tidigare har Didrik och Mårre redan varit i sängen och då var det lite för trångt för min smak. Jag har nu börjat vänja mig med att dela husse och matte med dem andra, så nu vågar jag mig upp i sängen ändå.👍
Det enda jag inte vant mig vid riktigt än är att bli tillsagd av husse, matte eller någon av dem andra katterna. Till exempel, en gång busade jag lite för mycket med Asta och hon fräste till. Det var obehagligt så jag gömde mig under en stol. Husse och matte kom snabbt och kollade att både jag och Asta mådde bra. 😻 För några dagar sedan skulle jag ge matte ett kärleksbett på fingret och tog i lite för hårt med ena hörntanden. Matte ropade till och sade snabbt ifrån. Jag blev lite skärrad och skyndade mig till husse för att se så han fortfarande tyckte om mig. Husse gosade då mycket med mig 😻 Matte fick ett plåster på fingret och sedan har hon gosat med mig också, så nu känns allt bra igen.
Ibland tror jag att matte och husse pratar med mig när de egentligen pratar med Mårre, och jag har sett att Mårre lyssnar när de egentligen pratar med mig. Därför försöker de ge oss nya smeknamn. Husse kallar mig Oden, han tycker att jag är en vis, enögd katt, medan matte kallar mig Yoshi. Det är tydligen en drake i ett TV-spel hon gillar, och hon såg att jag reagerade när hon sade det första gången. Det påminner mig om något, kanske mitt gamla namn…
Tvåbeningarna är ofta i köket och då brukar jag smyga runt för att se om det trillar ned något eller om de ska ge mig mat. Ibland kan jag behöva skynda på dem genom att jama ifall de är väldigt långsamma med maten. De har äntligen lärt sig hur jag vill ha min barf, så nu äter jag den gärna. 😻
De senaste dagarna har tvåbeningarna snålat med maten till mig och Mårre, de tycker vi har blivit lite runda. Speciellt Mårre säger de har fått lite för stor sambo-mage, hm… 😼Dessutom stoppar tvåbeningarna oss när vi försöker ta mat från dem andra. Men det är ju inte vårt fel att de serverar så god mat och att de andra äter långsamt!!!
Jag älskar att sitta i gräset som tvåbeningarna odlat. Det är nu två stora fläckar med platt, visset gräs i lådorna där jag brukar sitta. Det är så underbart att känna gräs under tassarna! 😸
Här är jag i gräset inne:
Molle i gräset inne
Å ute:
Molle i gräset ute
På kvällarna busar husse och matte med oss. Det var svårt i början med avståndsbedömningen, men jag blir bättre och bättre. Även om det är kul, så föredrar jag att busa själv med leksaker eller dem andra katterna. 😺
mårre molle
Många hälsningar till alla på katthemmet från Molle, *purr purr* 💙
(Å alla hälsar: Julia, Didrik & Jasmin, Mårre & Asta!!!)

Molle tänker
Här poserar jag som arketyp-katt…
Å sååå kan jag avslöja en hemlis! Tvåbeningarna här ska bli vår Matte å Husse på riktigt nu!!! De ska adoptera oss – provbo tiden e klar å vi har godkänt dem som våra tvåbeningar! KUL VA!!!!  😻 De är såååå glada ska ni veta!!! 😍 😍 (å vi med sååå klart!!!)
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • City Garden
 • Djurskyddet DOSO
 • Agria Djurförsäkringar
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Lindas Harmoni
 • Zookompaniet
 • Sorption AB / Toa Lätt

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss