Hälsning från Chong (Freddie) af Gard & Cheech (Teddy) af Gard

Hej!
Vi mår bra, men idag har vi varit med om en hemsk upplevelse. Det började igår kväll när vi helt plötsligt inte skulle få mat. Jättekonstigt och vi var så hungriga!
Sen i morse gick dom upp mycket tidigare än vanligt och tyckte att vi skulle in i buren (tur att vi hade varandra) och så åkte vi iväg. Så kom vi fram till ett konstigt hus
med konstiga djur och massa människor (vi tycker inte riktigt om nya människor). Luktade inte hemma heller för den delen. Vi var så rädda att vi skakade.
Sen så kom vi in i ett rum med andra människor med konstiga rockar och dom ville att vi skulle stå på en våg, vi väger tydligen 5 kg tillsammans (5 kg kärlek enligt moster My). Jag Chong väger 2,4 kg och syrran Cheech, den tjockisen väger 2,6 kg. Så lyssnade dom på våra hjärtan, dom slog på bra. Dom tyckte också att vi var väldigt söta, det visste vi ju redan – får vi höra minst 10 gånger om dan. Sen kommer det hemskaste av allt -dom lämnade oss där och vi fick inte vara i samma bur. Vi tycker om att vara väldigt nära varandra och helst på varandra.
Vi blev efter ett tag väldigt trötta och sov båda två. Och när vi vaknade, var vi tack och lov tillsammans men vi hade en jättekonstig sak runt huvudet! Den är inte alls rolig
och man fastnar överallt. Som tur var behövde vi inte vänta länge innan dom kom och kramade på oss (ni vet dom där vi bor med) var så himla skönt att se dom, var lite rädd ett tag att dom bara hade lämnat oss där! Vi fick åka HEM kändes så himla skönt! Var lite sur ett tag, syrran med hon gömde sig under badkaret (Ida fick hjälpa henne ut för hon hade fastnat med den där nedrans plastgrejen och kom inte ut själv) Sen i alla fall så åkte Ida iväg ett tag hon skulle tydligen handla lite, när hon kom hem så hade hon med sig sex stycken nya råttor!!
Hon vet verkligen vad vi tycker om – det är dock inte lika lätt att fånga råttor med plastgrejjan runt halsen, men vi gör så gott vi kan. Nu är vi båda två mycket glada igen och vi har fått äta lite, MUMS! Justja höll på att glömma, syrran och jag är ganska coola nu för vi har fått varsin tatuering precis som Ida och Ari så nu kan man verkligen säga att vi hör ihop vi fyra!
Pussa och krama mamma Lotta Gard och pappa Charlie Gard från oss om dom fortfarande bor hos er!
PS. Hälsa mamma Lotta att vi är glada att hon fick oss (vi kan inte längre få egna ungar säger dom).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Envifix AB
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss