Hälsning från Cinna och Clove

Kissarna har blivit 7 månader redan, tiden bara flyger förbi  Lillkillen Cinna, hm eller STOR-killen ska vi nog säga, väger 3,9 kg redan… heter numera Vader efter Darth Vader i Star Wars. Det tyckte vi var ett passande namn eftersom både han och Darth Vader är svarta och gillar att väsa , men där går också alla likheter isär eftersom Vader är den gosigaste, matgladaste och bara allmänt nöjda kattunge du kan tänka dig, han gör snarare skäl för namnet Nalle Puh, haha. Han är fortfarande bästaste kompis med lilla ballerinan Clove som numera såklart heter Yoda efter en annan figur i Star Wars (anar ni att vi månne är fans av de där filmerna?). Men det är liksom samma sak där, Yoda är så olik den riktiga Yoda som det går att vara, inte ett dugg zen-munk om vi säger så… Tänk mer Tigger  Hon älskar att klättra och balansera runt på allt och gå upptäcksfärd och har ett särskilt sorts jam när hon säger till Vader: ”Jag har tråkigt! Kom och lek med mig!!” och sen blir det åka av haha.
Det är helt underbart att se deras framsteg och utveckling! I början var de båda rätt så reserverade, hade bråkiga magar och det var en lite tuff start för oss alla, Vader fräste åt allt han tyckte var nytt och farligt… vilket var typ allt. Yoda ålade sig ur den mjukaste lilla kapp och gömde sig under bordet… Men nu! Nu är de så tillgivna och älskar gos och kel och spinner som två små maskiner! De är ju innekatter, men har fått både klätterträd och trappsteg på väggen så de kan gå upptäcksfärd bokstavligen uppåt väggarna… Just nu ligger de och tar igen sig efter sitt klockan 10-rus… Idag kanske vi ska öva lite till på att gå i sele så de snart kan få ta sig en promenad i gröngräset i parken utanför. Ja livet är bara toppen med dem i familjen! Jag är så tacksam att de finns i våra liv, de ger oss ett gott skratt säkert 100 gånger per dag och så mycket tillit och kärlek, hjärtat smälter.
Hälsningar från Vader, Yoda, Olle och Max

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss