Hälsning från Lucia

Hej på er,
Det har gått nästan tre år sen jag fick de här tvåbeningarna på halsen. Uppfostran tog lite tid, men nu har jag fått skaplig pli på dem. De har i och för sig fortfarande något fel på dygnsrytmen, men skam den som ger sig. Det gäller bara att vara ihärdig och peka med hela tassen. Till sist brukar mat-tanten i alla fall vältra sig ur sängen och gå och öppna altandörren ut till skogen. Det är ju vid 4-snåret allt händer därute – att de inte fattar det!
Jag går in igen vid sju. Då brukar jag låta mat-tanten bära in mig till frukostskålen. Hon verkar tycka det är väldigt mysigt, särskilt om jag spinner extra högt, så det försöker jag bjussa på. Efter frukost behöver jag vila mig resten av dagen, så då skickar jag iväg dem så jag får lite lugn och ro här.
Kvällarna är härliga. Då blir det blötmat och om husses tallrik ser god ut brukar jag se till att få nåt från den också. Efter maten behöver jag sova en stund – helst ligger jag då som en boll i husses armar – för sedan måste jag hålla intervallpass med tvåbeningarna. Vi kallar det ”släpp ut mig, släpp in mig” och jag leder träningen genom att slå med tassen på altandörren, både från insidan och utsidan. Upp ur soffan, öppna altandörren, tillbaka till soffan, upp ur soffan, öppna altandörren, tillbaka till soffan, och så vidare. Vi kör hela kvällen; det är viktigt att de håller sig i form. Sen får de vila lite. Tills vi börjar om nästa dygn igen…
Hälsningar Lucia (som numera heter Syrran, eftersom tvåbeningarna tyckte att Lucia var ett konstigt namn på en året-runt-katt. Som om Syrran skulle vara mer normalt.)

Kommentarer (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss