Hälsning från Mizi

Hej Katthemmet,
Här kommer en hälsning från mig, Mizi!
Nu har jag bott hos min för-alltid-familj i mitt för-alltid-hem i över 1 år så jag tänkte att det är dags att skicka en hälsning.
När jag bodde hos er hette jag Missie Moj men jag döptes snabbt om till Mizi, fast alltid nu och då ropar tvåbeningarna Mojsing när dom lockar på mig.
Jag bor kvar i Vaxholm och trivs jättebra med att vara skärgårdskatt. Tänk om jag vetat det när jag föddes för snart 5 år sedan i Uppsala. Snart å snart, jag fyller 5 år i maj.
När jag kom till min familj i slutet av 2013 hade dom en katt som hette Enya, en riktigt cool liten tjej. Hon var väldigt bestämd men vi blev vänner allt eftersom månaderna gick. Tyvärr hittade tvåbeningarna henne påkörd i slutet av maj 2014 så då fick jag vara ensam katt hos dom ett par månader.
Hösten 2014 fick jag en ny kompis för då flyttade Austin hit, en kattunge. Mina tvåbeningar hade letat efter den lugnaste kattunge de kunde hitta för de ville ha en kattkompis med lugn energi till mig. Han är en lugn kille som gärna vill vara nära StoraMatte men han tycker att jag är något av en idol så alltid nu och då får jag säga till honom att ta det lugnt 😉 Han kommer också från Uppsala.
När jag flyttade hit bodde jag i LillaHusses rum. Där trivs jag fortfarande bra och där står mitt torn, som jag hade med mig när jag flyttade hit. Nu för tiden använder jag hela huset – när jag inte är ute förstås.
Austin är för liten för att vara ute själv men StoraMatte har lärt honom att gå i sele. (det är ju ingen konst, det kan jag också, så de så) När dom är ute går jag med och håller koll. Någon (läs jag) måste ju lära lillkillen hur det funkar här på ön och hur man lättast hittar hem till huset igen.
Jag skickar med ett par bilder också.
Tass och mjau från Mizi <3
Tvåbeningarna och Austin hälsar också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss