Hälsning från rastgårdspolisen

flisan-i-soffan
Alla kanske inte känner till mig men Flisan heter jag. Flisan af Stavsnäs om man ska vara noga. För några år sedan var jag ökänd rastgårdspolis på katthemmet. Alla kissar på katthemmet var livrädda för mig eftersom jag gärna gav den som kom för nära en snyting. Det blev rätt många snytingar kan man säga. Jag brukade strategiskt lägga mig vid in- och utgången till rastgården för att ha så bra position som möjligt (därav rastgårdspolis).
Typ så här farlig kunde jag se ut:
flisan-rastgardspolis
Livet på katthemmet passade inte riktigt mig. Jag är lite för fin helt enkelt. Sommaren 2012 åkte jag till ett jourhem för att få lite sommarlov men det tog bara någon månad tills jag fick stanna för gott. Jag var såklart alldeles för charmig för att dom skulle kunna lämna tillbaka mig!
Nu bor jag tillsammans med min matte och husse i en lägenhet där jag har utsett mig till chef. Jag har en stor balkong med utsikt över en skog där det finns en hel del fåglar att sukta efter. Ibland kommer dom och sätter sig vid balkongen och kvittrar. Det är både spännande och irriterande på samma gång men jag försöker aldrig fånga dom. Bara pratar lite tillbaka till dom.
flisan-pa-balkongen
Jag var till en början inte så förtjust i att låta matte och husse kela med mig. Det tog väl något år innan jag började fatta hur mysigt det kan vara. Nu är jag gärna nära dom så mycket jag kan och kan till och med tänka mig att ligga i famnen då och då.
Annars tycker jag bäst om att ligga i solen och sola eller jaga bollar som låter. Det bästa jag vet är när jag får en pappkasse där jag kan leka kurragömma och fånga bollar eller möss i. På senare tid har jag även upptäckt hur mysigt det är att ligga och sova under filtar!
flisan-under-filt
På somrarna följer jag ibland med till landet nere i Småland. Det är en egen liten ö i en sjö där man kan stå och spana på fiskar vid vattenbrynet. Om jag har tur brukar jag få färsk fisk till middag där. Det är gott.

Hoppas att ni får en skön sommar!
/Flisan
PS. Om man vill kan man följa mig på min blogg, flisansdagbok.se, eller på min Facebook-sida. DS.

Kommentarer (1)

 • Tjena Flisan!
  Så skööönt du ser ut att ha det 🙂 Vi är sååå glada för din skull 🙂
  Kram från alla oss på katthemmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss