Hälsning från Silje och Sunniva

Hejsan!
Jag tänkte bara komma med en liten statusuppdatering angående Silje och Sunniva, eller Iris och Allexis som de heter nu för tiden.
Det senaste är faktiskt från idag, vi har nämligen varit hos veterinären som tagit bort stygnen efter kastreringen. Bägge småtrollen var jätteduktiga både idag (trots att de var jättenervösa) och efter operationen. De fick ha tratt första natten, men det visade sig att de var komplett ointresserade av såren och stygnen så efter första natten behövde de aldrig ha tratt igen.
Jag har byggt in hela balkongen med rejält nät och täppt till minsta lilla glipa så det är helt riskfritt för dem att vara på balkongen, vilket de utnyttjar genom att klättra på nätet hela vägen upp till taket och ner igen. Det verkade vara extra spännande i julas när det snöade eftersom de klättrade i snövädret och undersökte balkongbelysningen. När de motvilligt kom in igen var de både snöblöta och kalla i pälsen, men den varma soffan lockade och även en lätt torkning med handduk när de var för slaskiga. Nu när det börjar bli varmt är det inte mindre spännande på balkongen eftersom jag och Annica har planterat en massa på balkongen. Nu är i och för sig vinbärsbusken väldigt svårklättrad, men skam den som ger sig. Jag har även byggt ett par hyllor på balkongen som de kan sitta på, och det finns mycket för små nyfikna katter att spana på med ett skatbo i trädet utanför och hundar som rastas på gräsmattan utanför.
Både lyftträningen och all annan träning har gått bra, och de små gosmonstren kan knappt få nog av att klappas och klias, och det har blivit fasligt trång i sängen på nätterna. Tänk två så små katter kan ta så stor plats. Det blir ju inte bättre av att jag mitt mähä flyttar på mig i sömnen så att de ska få plats, så ibland ligger jag som ett S runt katterna för att de ska få plats.
Det enda vi egentligen tränar på nuförtiden är ”tassträning”. Egentligen handlar det ju om att kunna klippa klorna, men klorna kan ju bara klippas så ofta, så vi tränar på att hantera tassarna så att de är vana. Träningen går bra och det är inga problem att klippa klorna när det behövs. Till och med tabletterna (p-pillren fram till kastreringen och antibiotikan efteråt) gick hur enkelt som helst.
Mimmi, gammelkatta, se till att hålla de små i tukt och förmaning, och hon har varit en ovärderlig hjälp i att ta hand om småttingarna. Det märks så väl att de har studerat vad Mimmi har gjort och försöker härma henne. Men det är inte bara småtrollen som har lärt sig, det har utbytts idéer åt det andra hållet också eftersom Mimmi har lärt sig en del ofog hon också. Vilket i och för sig bara är underhållande.
Likt en nybliven förälder skulle jag kunna terrorisera er med spaltmeter med text och hundratals bilder, men egentligen ville jag bara berätta att allting fungerar utmärkt och att alla mår bra! 🙂
/Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Hill´s
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss