Hälsning från Viggan-gänget!

Joy, Merle, Labrini, Katta, Veronica, Kia, Velma, Edgar
Hälsning 1.
Hej! Här kommer en liten uppdatering från Viggan-gänget! De flesta har landat rätt bra nu, men några av dem tycker fortfarande att tillvaron är lite läskig. Velma fann sig till rätta nästan på en gång och är mer eller mindre som klistrad vid fönstret dygnet runt. Hon och Joy är matvraken i gruppen och går runt och rensar skålarna om de andra lämnar. Joy är pigg och nyfiken, växlar mellan att ligga öppet och i koja. Edgar spinner och buffar med Joy flera gånger om dagen, det är tydligt att de är goda vänner, även om jag aldrig har sett dem vila tillsammans ännu.
Edgar är fortfarande inte helt säker på tillvaron och kojar större delen av dagen för att framåt kvällen bli lite piggare och morskare. Än så länge har han inte varit så intresserad av att leka, men det har däremot Katta. Vi leker varje dag! Hon blev väldigt stressad av bilturen, men acklimatiserade sig snabbt när chocken väl lagt sig. Det är tur att Katta följde med, hon skänker trygghet till Merle, som har varit rätt ängslig hittills och kojat mest hela tiden. Idag hade vi ett litet genombrott där hon deltog lite försiktigt i leken en stund. Även Labrini tycker tillvaron är otrygg och kojar i princip hela dagarna.
Veronika har funnit sig väl tillrätta och verkar nöjd och lugn, även om hon vill att man ska hålla avstånd. Kia verkar ha landat bra, ligger ofta i sin favorit-koja dagtid och parkerar sig i fönstret när det börjar skymma. Igår kväll lekte vi för första gången och hon visade tom magen! Levi har varit lite nyfiken, men tycker att det är läskigt, så han har inte vågat gå fram och hälsa. Edgar, Joy och Katta däremot är väldigt intresserade av Levi och längtar tills han är redo att säga hej!
Velma &
Första gången Veronika ligger kvar när jag kom och satte mig i soffan!!!

Hälsning 2.
Viggan-gänget säger hej!
Det har nu gått en vecka sen flytten och gänget har börjat göra sig hemmastadda. Katta
trivs som fisken i vattnet och älskar det dagliga kvällsbuset med jourmatte!  Även Edgar har kommit igång ordentligt med lek och bus de senaste dagarna och börjar känna sig riktigt bekväm. Merle och Labrini ligger lite efter övriga gänget än så länge, men även de blir tryggare för var dag. 😻😻

Hälsar jourhems-matte Sofia

Kommentarer (2)

 • Lena m fl följare

  TACK för jättetrevlig uppdatering. Det är trevligt för oss som läser att se hur det går för katterna under renoveringen av katthemmet.

 • Lena m fl följare

  TACK för uppdatering.
  Det är jättetrevligt att följa katterna i sin nya miljö och se hur det går för dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden
 • form och fason
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss