Hej,

Jag som ligger här i inne värmen och lyssnar till stormen som viner där utanför, heter ZENOBIA

Det är så svårt att tro att det faktiskt bara var en månad sedan som jag tvingades leva där ute och jaga min egen föda. Jag och min syster Zafira tvingades bunta ihop oss för att försöka bibehålla någon form av värme. Hungern rev konstant i magen och där och då kunde jag inte se någon lösning på eländet. Aldrig hade jag väl kunnat drömma om att jag idag skulle kunna ligga här på min mjuka, varma bädd och känna mättnaden sprida sig i hela kroppen. Jag har fått många nya vänner, både tvåbenta och fyrbenta. Jag blir klappad och  pussad på, och jag njuter i fulla drag av all ömhet och värme.
Jag tycker att många människor verkar fokuserar för mycket på allt de där hemska och på hur elaka andra människor kan vara. Men jag väljer att tänka precis tvärt om. För där ute kryllar det av människor som faktiskt bryr sig – som tänker och som hjälper!
Där ute fanns den människan som stannade upp i vardagsstressen, såg oss och tänkte – Detta kan inte stämma, har de inget hem?
Där ute finns det människor som hjälpts åt att sätta upp lappar och annonsera, så att katter som mig eventuellt ska kunna hitta hem.
Där ute finns det människor som trots kylan, regnet och bra program på TV, väljer att ställa ut fällor och sedan vakta så att när en liten parvel som mig väl kliver in, så ska vi kunna komma in i värmen så fort som möjligt.
Där ute finns det människor som på sina lediga dagar och kvällar väljer att åka den långa, krångliga vägen till ett katthem för att utan en krona i betalning diska våra skålar och tömma våra toa lådor.
Där ute i landet finns det människor som köper katthemmets kalender, betalar medlemsavgift, donerar tvättmaskiner, öppnar sina hem för jourhems katter och framförallt!
Där ute finns det människor som väljer att åka till ett katthem när det är dags att skaffa katt!
Så som jag ser det så måste det finnas fler goda människor där ute än elaka!
EmojiEmojiEmoji
/Zenobia <3
 
 
 

Kommentarer (1)

 • Lena Borgström

  Va klokt du skriver å så är du väldans söt! Fortsätt nu att mysa i de mojsiga bäddarna! Hälsningar Lena och Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss