Hej! Mårre här med en rapport från mitt nya hem!

Det var lite läskigt när vi kom fram efter den långa bilfärden men efter ett tag lurade matte från katthemmet fram mig och jag såg att det fanns massor av olika rum å det var ju jääätteläskigt…. Men det fanns ju också de där två tvåbeningar där som jag träffat tidigare och gosat med så då vågade jag mig fram lite då och då för att gosa med dem och pussa lite på deras sköna näsor! Men det var ju läskigt fortfarande så jag var lite darrig ändå…
nya rum
När jag äntligen hade vant mig efter några dagar började tvåbeningarna öppna dörrar till nya rum. Jag tyckte det var läskigt men jag hade hittat en bra stol att gömma mig under. Dessutom hade ju Jasmin flyttat med oss, så jag kunde ligga bredvid henne och känna mig trygg. Min tjej, Asta, sprang direkt ut på upptäcktsfärd så hon hjälpte mig inte så mycket på dagarna… Men hon gosade och sov med mig på nätterna så jag kunde känna mig trygg. Nu har jag börjat vänja mig med alla rum och tvåbeningarna verkar inte ha några nya att plocka att fram. Så nu känns det mycket bättre – jag har koll på läget! 👍

Mårre & Julia
Julia har visat mig den underbara altanen där man kan slappa i solen och spana på saker som rör sig i trädgården. Jag har även hittat tvåbeningarnas säng och de verkar gilla när jag hoppar upp till dem och gosar på kvällarna och mornarna. De är mysiga att gosa med men bäst är ändå min lilla underbara Asta så jag går till henne när jag nattat tvåbeningarna. Vi har hittat en jätteskön stol att sova och tvätta varandra i. 😻

Julia Didrik å Mårre span
Husse och matte hävdar att jag börjat få något som kallas ”sambo-mage”, vad det nu är? Tydligen får man det när man träffar en tjej och äter massa romantiska middagar… Men hur ska jag kunna låta bli det när det finns så god barf att äta tillsammans med Asta?
Asta & Mårre
I början var jag lite rädd att husse och matte skulle glömma mig när de gosade med de andra, men de har visat tydligt att ingen glöms bort! Jag behöver bara vänta på min tur… Men jag kan också dela en tvåbening med någon annan om jag inte är först förstås, för då får de andra vänta på sin tur!
Ibland brukar jag följa efter en av tvåbeningarna. De mumlar då något om att de förstår vad ni menade med att saker tar längre tid när jag är med? Jag fattar inte vad de menar, jag hjälper ju bara till med att gosa!!!Ibland sitter de vid borden och har ansiktena i perfekt gos-höjd. Det måste ju betyda att de egentligen vill gosa med mig och inte vill hålla på med sina datorer och böcker. Annars skulle de väl inte sitta så, eller hur? Idag insåg jag också att jag kan lägga sig i mattes knä när hon sitter ner. Då kan jag gosa ännu mer med henne. 😍

Mårre myser
Jag har en överenskommelse med Molle. När husse vaknar på morgonen så gosar jag med husses ansikte och ena hand medan Molle gosar med andra handen och ryggen. Jag har en liknande överenskommelse med Didrik om kvällarna. Då får jag också ansiktet men Didrik får båda händerna.
Mårre & Husse
Jag trivs jättebra med alla som flyttade med mig från katthemmet. Molle har visat sig vara en riktig buse som gillar att lurpassa på oss andra. Jag brukar jaga honom lite ibland för han blir så glad när någon leker tillbaka! 😃

mårre molle
Julia är mysig att gosa med när Asta är upptagen med annat. Jag är jätteglad att Jasmin flyttade med, för vi kan gömma oss tillsammans när något är läskigt. Som till exempel när matte dammsuger. Gladast är jag dock över att älskade Asta flyttade med mig, jag vet inte hur jag klarat mig utan henne… 😻

Mårre & Asta myser
Ibland har tvåbeningarna kompisar över. Det är kul när jag kan gosa med dem, men ibland har dem sådana där läskiga minimänniskor med sig. De har så läskiga röster så jag gömmer mig under min favoritstol eller på övervåningen tills de har gått… Husse och matte är snälla och låter inte minimänniskorna gå fram till mig, så det börjar kännas lättare och lättare när vi har besök!
Kramar från Mårre och hela fina familjen!!! 😻
Gruppmys

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss